Overslaan en naar de inhoud gaan

Swift Velden strijdt om landstitel tegen DDW

Geplaatst opdonderdag 8 juni 2017 - 22:09

De korfbalsters van Swift Velden spele zondag op het kunstgrasveld van het Theo Lommen Sportpark de finale om de nationale veldkorfbaltitel.

Tegenstander is DDW uit Hooge Mierde.

Goede flow
Beide ploegen speelden in de voorbije maanden al zeven keer tegen elkaar: in de zaal- en veldcompetitie en drie keer in de play offs. Swift en DDW kennen elkaar dus door en door, maar Jan Kooiman, de trainer van Swift, verwacht dat het Veldense team aan het langste eind trekt. "Wij wonnen de laatste wedstrijd met 18-12, zitten in een goede flow en spelen thuis voor eigen publiek."

Laatste wedstrijd
V
oor Kooiman wordt de wedstrijd tegen DDW zijn laatste als trainer van Swift. "Het wordt na vijf jaar tijd voor nieuw elan", vertelt de scheidende oefenmeester. "Het zou mooi zijn om afscheid te nemen met de hoofdprijs."

Titelfeestje
Toch kan een familielid Jan's beoogde
titelfeestje nog verstoren. Jan's zoon Tjeerd is namelijk oefenmeester van DDW. "Wat er ook gebeurt, een Kooiman gaat zondag met de titel aan de haal!", aldus de Swift-trainer, die in sportief opzicht van een sabbatical gaat genieten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Swift Velden wint korfbaltopper
Korfbaldames Swift uit Velden winnen derby
Swift geen koploper na nederlaag
Spes veel te sterk voor De Peelkorf
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen