Overslaan en naar de inhoud gaan

Sweater van burgervader Prevoo geveild voor 1.150 euro

Geplaatst opzaterdag 4 september 2021 - 18:08

De sweater die de burgemeester van Valkenburg aan de Geul, Daan Prevoo, tijdens de watersnood droeg, heeft 1.150 euro opgebracht op de veiling van stichting 'Limburg oet de Drup'.

De opbrengsten van de veiling worden verzameld in een noodfonds waar gedupeerden van de watersnood aanspraak op kunnen maken.

Regenlaarzen en spijkerbroek
De donkergroene sweater met capuchon van Prevoo stond tijdens de veiling symbool voor het optreden van de burgervader tijdens de watersnood in zijn gemeente. Prevoo droeg toen geen pak, stropdas of burgemeestersketting, maar regenlaarzen, een spijkerbroek en de hoodie. Ook tijdens het bezoek van koning Willem-Alexander en koning Máxima aan het zwaar getroffen Valkenburg, zag Prevoo geen noodzaak voor een diplomatiek kostuum.

Fantastisch
Prevoo vindt zelf dat de sweater op deze manier de best mogelijke bestemming krijgt. "Deze hoodie heeft met mij de eerste dagen van de crisis doorgemaakt, is nat geweest en heeft me warm gehouden. Hij staat symbool voor mij als mens tussen de mensen. Men verwacht dat niet van een burgemeester. Daarbij heeft het landelijk in de media veel aandacht gekregen en zorgt nu nog voor een extraatje voor de getroffenen in het rampgebied. Ik ben er blij mee dat mijn hoodie zoveel heeft opgebracht. Fantastisch!"

Lees ook: Prevoo pleit voor koppeling hulpfondsen waterschade

Gesigneerde shirts
Naast de sweater worden er nog diverse voorwerpen aangeboden op de veiling. Bijvoorbeeld een gesigneerd shirt van wielrenner Mike Theunnissen, een backstage-tour bij de komende editie van Pinkpop en een meet-en-greet met YouTube-ster Dylan Haegens.

Buiten de boot
De stichting achter de veiling probeert met het noodfonds de schade voor mensen die buiten de boot vallen van verzekeringen of overheidssteun, te ondervangen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen