Overslaan en naar de inhoud gaan

Swalmentunnel dicht door te hoog geladen boomstammen

Geplaatst opmaandag 23 november 2020 - 12:55

De A73 bij de Swalmentunnel in Roermond is maandagochtend tijdelijk dicht geweest, omdat een te hoog geladen voertuig door de tunnel wilde rijden.

De tunnel gaat automatisch dicht als de lading op een voertuig hoger is dan vier meter. De lading boomstammen was zelfs bijna 4,5 meter hoog.

Boete
Een deel van de lading moest overgeheveld worden naar een ander voertuig. Om een veilige werkomgeving te creëren is de A73 meerdere keren gedeeltelijk of zelfs volledig afgesloten. Daarvoor waren de politie, Rijkswaterstaat, een bedrijf om de weg professioneel af te sluiten en een grijper aanwezig. De bestuurder heeft een proces verbaal gekregen en een boete van 1.009 euro.

Behalve dat het voertuig te hoog was voor de tunnel, ging het volgens de politie ook om een 'economisch delict', omdat er oneerlijke concurrentie ontstaat als een wagen te vol geladen is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen