Overslaan en naar de inhoud gaan

Swalmentunnel dicht door te hoog geladen boomstammen

Geplaatst opmaandag 23 november 2020 - 12:55

De A73 bij de Swalmentunnel in Roermond is maandagochtend tijdelijk dicht geweest, omdat een te hoog geladen voertuig door de tunnel wilde rijden.

De tunnel gaat automatisch dicht als de lading op een voertuig hoger is dan vier meter. De lading boomstammen was zelfs bijna 4,5 meter hoog.

Boete
Een deel van de lading moest overgeheveld worden naar een ander voertuig. Om een veilige werkomgeving te creëren is de A73 meerdere keren gedeeltelijk of zelfs volledig afgesloten. Daarvoor waren de politie, Rijkswaterstaat, een bedrijf om de weg professioneel af te sluiten en een grijper aanwezig. De bestuurder heeft een proces verbaal gekregen en een boete van 1.009 euro.

Behalve dat het voertuig te hoog was voor de tunnel, ging het volgens de politie ook om een 'economisch delict', omdat er oneerlijke concurrentie ontstaat als een wagen te vol geladen is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen