Overslaan en naar de inhoud gaan

Sven Prins voor liquidatie al 2 keer eerder beschoten

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 21:41

De 30-jarige Sven Prins uit Brunssum, die vorig jaar september werd geliquideerd, was twee weken voor zijn dood ook al beschoten. Hij vuurde daarbij zelf terug.

Dat werd dinsdagavond gemeld in Opsporing Verzocht. In het tv-programma deed de politie nieuwe oproepen aan mensen die iets weten over de achtergronden van de moord.

Jaren geleden
Naast de schietpartij van twee weken voor de liquidatie, meldde de politie dat Prins een paar jaar geleden eveneens het doelwit was van een schutter. De politie leidt daaruit af dat er kennelijk een langslepend conflict ten grondslag ligt aan de dood van de Brunssumer.

De rechercheurs hopen dat mensen die meer weten van dit conflict zich melden, eventueel anoniem.

Friture
Het onderzoek bracht aan het licht dat er op de dag van de moord al naar Sven Prins werd gezocht. Aan het einde van de middag zou zich een incident hebben afgespeeld bij een friture aan de Eggelaan in Brunssum. Mogelijk is daar zelfs gevochten.

Prins was daar zelf niet bij, maar het ging wel om hem, zo werd gemeld in Opsporing Verzocht. De politie probeert erachter te komen wie nu precies ruzie had met wie, daar in friture Ôs Sjefke.

Lees de eerdere berichten over de moord op Sven Prins.

Drugswereld
Sven Prins, die in de drugswereld zat en een bekende was van de politie, werd op vrijdagavond 25 september neergeschoten in de tuin van een woning in Heerlen.

Daar was hij heen gerend na een achtervolging. Hij reed met een vriend in een auto, die plotseling vanuit een andere wagen werd beschoten. Prins en zijn vriend gingen er vol gas vandoor, maar konden de andere auto niet afschudden.

Rotonde
Op een rotonde op de grens van Brunssum en Heerlen stapten de twee uit en vluchtten elk een andere kant op. De schutters kwamen achter Prins aan en vermoordden hem in de tuin van de woning.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie tips over dodelijke schietpartij in Brunssum
Nog vier aanhoudingen in zaak-Prins, nu acht verdachten
Vier verdachten opgepakt in moordonderzoek Sven Prins
Politie zoekt bestuurder Clio die gewonde vervoerde
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen