Moordzaak Sven Prins: schutter wil plots verhaal doen

Een bijzondere wending in de zaak Sven Prins. Jurandy T. (33), de man die tot levenslang is veroordeeld voor de moord op Prins, wil een verklaring afleggen.

Nabestaanden Sven Prins kunnen opgelucht ademhalen

Nabestaanden van Sven Prins zijn tevreden over de straffen die zijn opgelegd aan diegenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van de Brunssummer.

Advocaat woest over levenslang: 'Inhumaan, een slachtbank'

Advocaat Serge Weening is woest over de levenslange celstraf die zijn cliënt Jurandy T. dinsdag kreeg opgelegd voor de moord op Sven Prins.

Tumult bij uitspraken zaak Sven Prins: tribune ontruimd

De publieke tribune van de rechtbank in Maastricht is dinsdagmiddag ontruimd. Dit nadat er tumult ontstond toen de rechter uitspraak wilde doen in de zaak Sven Prins.

Levenslang én lange celstraffen voor liquidatie Sven Prins

De rechter heeft jarenlange celstraffen opgelegd aan Sergio K., Xionel B. en Jurandy T.: de mannen die verantwoordelijk zouden zijn voor de liquidatie van Sven Prins.

Zaak Sven Prins: dag des oordeels voor verdacht trio

Het trio dat verdacht wordt van de moord op Sven Prins hoort dinsdag wat de nabije toekomst brengt; vrijspraak of een jarenlange celstraf.

OM: 25 jaar cel voor liquidatie Sven Prins

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 25 jaar celstraf geëist voor alle drie de verdachten in het liquidatieproces rondom Sven Prins.

sven prins, schietpartij, brunssum
Gedetineerde wordt gehoord in moordzaak Sven Prins

Een mede-gedetineerde van Xionel B., een van de drie verdachten van de moord op Sven Prins, wordt vrijdagmiddag achter gesloten deuren gehoord in de rechtbank.

OM komt met eis in strafzaak moord Sven Prins

Het Openbaar Ministerie (OM) komt vrijdag met eisen in de strafzaak rondom de moord op Sven Prins.

sven prins, schietpartij, brunssum
Familie Prins vraagt duizenden euro's schadevergoeding

De familie van Sven Prins, die in 2015 werd doodgeschoten in Brunssum, heeft de rechter dinsdag 57.500 euro gevraagd om emotionele schade te vergoeden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts