Moordzaak Sven Prins: schutter wil plots verhaal doen

Een bijzondere wending in de zaak Sven Prins. Jurandy T. (33), de man die tot levenslang is veroordeeld voor de moord op Prins, wil een verklaring afleggen.

Nabestaanden Sven Prins kunnen opgelucht ademhalen

Nabestaanden van Sven Prins zijn tevreden over de straffen die zijn opgelegd aan diegenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van de Brunssummer.

Advocaat woest over levenslang: 'Inhumaan, een slachtbank'

Advocaat Serge Weening is woest over de levenslange celstraf die zijn cliënt Jurandy T. dinsdag kreeg opgelegd voor de moord op Sven Prins.

Tumult bij uitspraken zaak Sven Prins: tribune ontruimd

De publieke tribune van de rechtbank in Maastricht is dinsdagmiddag ontruimd. Dit nadat er tumult ontstond toen de rechter uitspraak wilde doen in de zaak Sven Prins.

Levenslang én lange celstraffen voor liquidatie Sven Prins

De rechter heeft jarenlange celstraffen opgelegd aan Sergio K., Xionel B. en Jurandy T.: de mannen die verantwoordelijk zouden zijn voor de liquidatie van Sven Prins.

Zaak Sven Prins: dag des oordeels voor verdacht trio

Het trio dat verdacht wordt van de moord op Sven Prins hoort dinsdag wat de nabije toekomst brengt; vrijspraak of een jarenlange celstraf.

OM: 25 jaar cel voor liquidatie Sven Prins

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 25 jaar celstraf geëist voor alle drie de verdachten in het liquidatieproces rondom Sven Prins.

sven prins, schietpartij, brunssum
Gedetineerde wordt gehoord in moordzaak Sven Prins

Een mede-gedetineerde van Xionel B., een van de drie verdachten van de moord op Sven Prins, wordt vrijdagmiddag achter gesloten deuren gehoord in de rechtbank.

OM komt met eis in strafzaak moord Sven Prins

Het Openbaar Ministerie (OM) komt vrijdag met eisen in de strafzaak rondom de moord op Sven Prins.

sven prins, schietpartij, brunssum
Familie Prins vraagt duizenden euro's schadevergoeding

De familie van Sven Prins, die in 2015 werd doodgeschoten in Brunssum, heeft de rechter dinsdag 57.500 euro gevraagd om emotionele schade te vergoeden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda