Overslaan en naar de inhoud gaan

Susteren eerste station met gerecycled beton

Geplaatst opwoensdag 20 maart 2019 - 13:41

Het station in Susteren wordt het eerste station in Nederland dat betegeld wordt met gerecycled beton.

Het station wordt volledig betegeld met de innovatieve perrontegel.

Stratenmakers
Volgens ProRail zijn er 30.000 tegels besteld voor de vernieuwing van het perron. Woordvoerder van ProRail René Vegter noemt de verandering in een Tweet arbeidsvriendelijk en duurzaam. De nieuwe tegels wegen 1,5 kilo minder dan de standaard betontegels waarmee het station is aangelegd. Dat scheelt voor de stratenmakers een flinke slok op de borrel. Zij hoeven in totaal 45.000 kilo minder te tillen.

Make-over
Niet alleen het straatwerk wordt vernieuwd, maar het hele station ondergaat een make-over. Van banken, prullenbakken en wachthokjes tot informatieborden. Ook de stationsklokken en omroepinstallatie worden in een nieuw jasje gestoken en de verlichting wordt vervangen door led-verlichting. Dit zorgt ervoor dat er minder energie verbruikt wordt.

Geen treinverkeer
De werkzaamheden zijn deze week van start gegaan. Vermoedelijk zijn deze op het eerste perron 26 april afgerond. Doordat er op 6 en 7 april gewerkt wordt aan het perron is er geen treinverkeer tussen Roermond en Sittard dat weekend. Later dit jaar zal ook het tweede perron worden vernieuwd.

De innovatieve perrontegel

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen