Overslaan en naar de inhoud gaan

Susteren eerste station met gerecycled beton

Geplaatst opwoensdag 20 maart 2019 - 13:41

Het station in Susteren wordt het eerste station in Nederland dat betegeld wordt met gerecycled beton.

Het station wordt volledig betegeld met de innovatieve perrontegel.

Stratenmakers
Volgens ProRail zijn er 30.000 tegels besteld voor de vernieuwing van het perron. Woordvoerder van ProRail René Vegter noemt de verandering in een Tweet arbeidsvriendelijk en duurzaam. De nieuwe tegels wegen 1,5 kilo minder dan de standaard betontegels waarmee het station is aangelegd. Dat scheelt voor de stratenmakers een flinke slok op de borrel. Zij hoeven in totaal 45.000 kilo minder te tillen.

Make-over
Niet alleen het straatwerk wordt vernieuwd, maar het hele station ondergaat een make-over. Van banken, prullenbakken en wachthokjes tot informatieborden. Ook de stationsklokken en omroepinstallatie worden in een nieuw jasje gestoken en de verlichting wordt vervangen door led-verlichting. Dit zorgt ervoor dat er minder energie verbruikt wordt.

Geen treinverkeer
De werkzaamheden zijn deze week van start gegaan. Vermoedelijk zijn deze op het eerste perron 26 april afgerond. Doordat er op 6 en 7 april gewerkt wordt aan het perron is er geen treinverkeer tussen Roermond en Sittard dat weekend. Later dit jaar zal ook het tweede perron worden vernieuwd.

De innovatieve perrontegel

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen