Overslaan en naar de inhoud gaan

Suske en Wiske-fan herdenkt sterfdag striptekenaar

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2020 - 18:30

Een bijzondere dag voor Suske en Wiske-fan Patrick Jaspers uit Beek. Hij staat vrijdag stil bij de sterfdag van Willy Vandersteen, de bedenker van de stripfiguren.

De Belgische striptekenaar overleed 30 jaar geleden.

Sparen
De passie van Jaspers voor de stripfiguren begon toen hij de stripboeken ging ruilen. "Uiteindelijk heb je een pakketje met ontbrekende nummers. Dan begin je te sparen."

Video: L1

Goedheid
De verhalen die bedenker Vandersteen schreef, spreken Jaspers heel erg aan. "Het leuke van Suske en Wiske is de goedheid die ze van nature uitstralen. Er zit totaal geen kwaad in. Vaak is het onbezonnenheid, zoals bij Lambik. Maar het is altijd vanuit een goed hart. Wat ze doen, is nooit om iemand moedwillig te kwetsen. Wat mij daarin aantrekt is dat ik mezelf herken in alle karakters."

Niet ouder
Voorlopig lijkt het er niet op dat de Suske en Wiske veranderen in nieuwe verhalen. "Willy Vandersteen heeft gezegd dat er een aantal dingen absoluut niet mag veranderen als hij er niet meer is. Zo mogen Suske en Wiske niet ouder worden. Ze mogen geen relatie krijgen. Ze zijn wel verliefd op elkaar, maar kunnen niet met of zonder elkaar. Dat moet allemaal zo blijven."

Verzameling
Inmiddels uit de passie zich in een verzameling van ontelbaar veel spullen, zoals een deurmat, spelletjes, puzzels, poppen, beeldjes, een doos met cassettebandjes, maar ook lp's. "Als Suske en Wiske erop staan dan wordt het, zeker vroeger, negen van de tien keer aangeschaft."

Uit zicht
Jaspers heeft bijna alles van zijn collectie in dozen, uit het zicht. "Het is allemaal leuk om te hebben en te sparen. Als je een aparte ruimte zou hebben, is het leuk om dat in te richten." Het gaat zelfs deze fan net iets te ver 'om nu een stel poppen in de huiskamer te hebben liggen'.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen