Overslaan en naar de inhoud gaan

Surfhal Landgraaf rekent op 200.000 bezoekers

Geplaatst opdinsdag 30 oktober 2018 - 12:01

Een indoor surfpark in Landgraaf is financieel haalbaar. Dat staat in een rapport van onderzoeksbureau Colliers dat de initiatiefnemers hebben laten opstellen.

Volgens de onderzoekers kan het park Endless Summer jaarlijks zo'n 200.000 bezoekers trekken. Volgens Wim Dupont van Endless Summer is de realisatie van het park nu een stuk dichterbij gekomen. "We kunnen nu op zoek naar geldschieters."

Nog 7 miljoen
In de hal moet een meer van 160 meter lang komen waar golven tot 2 meter hoog worden opgewekt. Daarnaast moeten er horeca, winkels en een surfschool komen. Voor het park is in totaal 17 miljoen euro nodig. Een bank heeft al een lening van ruim 8 miljoen toegezegd. Ook IBA Parkstad zal investeren in het project. "We hebben nu nog 7 miljoen euro nodig", aldus Dupont. "Dat geld moet komen van investeerders."

Lees ook: Landgraaf wil surfmekka van Nederland worden

Surfliefhebbers
Volgens het rapport willen bezoekers twee uur rijden om te gaan surfen. "Daaronder valt een groot deel van Nederland en België. En ook voor surfliefhebbers uit het Ruhrgebied is het aantrekkelijk, zo toont het rapport aan", zegt Dupont. "Dat is een gebied waar ruim 20 miljoen mensen wonen."

Vergelijkingsmateriaal
De onderzoekers hebben onder meer gekeken naar bestaande surfhallen in Wales en de Verenigde Staten. Daar blijkt dat iedere surfer een extra bezoeker meebrengt. De initiatiefnemers hopen voor het eind van het jaar het startkapitaal bij elkaar te hebben.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen