Overslaan en naar de inhoud gaan

Supporterscoördinator Roda JC agressief tegen fotografen

Geplaatst opdonderdag 28 maart 2019 - 18:18

Roda JC heeft excuses aangeboden aan twee fotografen van De Limburger, nadat een supporterscoördinator zich agressief zou hebben gedragen na de wedstrijd tussen Roda en MVV.

Beide fotografen wilden ongeregeldheden op de tribune vastleggen, maar werden daarbij belemmerd door de coördinator. De Limburger en beroepsorganisatie Nederlandse Sportpers (NSP) dienden direct een klacht in.

Fysiek geweld
Supporters van Roda JC zouden na de derby hebben geprobeerd bij vrienden en familieleden van MVV-spelers te komen. De twee fotografen probeerden hier foto's van te maken. Volgens NSP werden ze toen op 'hardhandige wijze aangepakt' door de supporterscoördinator. 'Deze man dreigde op het veld met fysiek geweld en het vernielen van hun apparatuur als ze foto’s zouden maken van de ongeregeldheden', schrijft NSP op de eigen website.

Interne maatregelen
De hoofdredactie van De Limburger heeft zich schriftelijk tot Roda JC gewend. 'Wij tillen zwaar aan de geschetste feiten en rekenen erop dat Roda JC intern maatregelen zal nemen om een herhaling te voorkomen. Persfotografen dienen, de huisregels uiteraard respecterend, in alle omstandigheden hun werk te kunnen doen.' De club heeft inmiddels excuses aangeboden aan de fotografen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen