Overslaan en naar de inhoud gaan

Supporterscoördinator Roda JC agressief tegen fotografen

Geplaatst opdonderdag 28 maart 2019 - 18:18

Roda JC heeft excuses aangeboden aan twee fotografen van De Limburger, nadat een supporterscoördinator zich agressief zou hebben gedragen na de wedstrijd tussen Roda en MVV.

Beide fotografen wilden ongeregeldheden op de tribune vastleggen, maar werden daarbij belemmerd door de coördinator. De Limburger en beroepsorganisatie Nederlandse Sportpers (NSP) dienden direct een klacht in.

Fysiek geweld
Supporters van Roda JC zouden na de derby hebben geprobeerd bij vrienden en familieleden van MVV-spelers te komen. De twee fotografen probeerden hier foto's van te maken. Volgens NSP werden ze toen op 'hardhandige wijze aangepakt' door de supporterscoördinator. 'Deze man dreigde op het veld met fysiek geweld en het vernielen van hun apparatuur als ze foto’s zouden maken van de ongeregeldheden', schrijft NSP op de eigen website.

Interne maatregelen
De hoofdredactie van De Limburger heeft zich schriftelijk tot Roda JC gewend. 'Wij tillen zwaar aan de geschetste feiten en rekenen erop dat Roda JC intern maatregelen zal nemen om een herhaling te voorkomen. Persfotografen dienen, de huisregels uiteraard respecterend, in alle omstandigheden hun werk te kunnen doen.' De club heeft inmiddels excuses aangeboden aan de fotografen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen