Overslaan en naar de inhoud gaan

Supporterscoördinator Roda JC agressief tegen fotografen

Geplaatst opdonderdag 28 maart 2019 - 18:18

Roda JC heeft excuses aangeboden aan twee fotografen van De Limburger, nadat een supporterscoördinator zich agressief zou hebben gedragen na de wedstrijd tussen Roda en MVV.

Beide fotografen wilden ongeregeldheden op de tribune vastleggen, maar werden daarbij belemmerd door de coördinator. De Limburger en beroepsorganisatie Nederlandse Sportpers (NSP) dienden direct een klacht in.

Fysiek geweld
Supporters van Roda JC zouden na de derby hebben geprobeerd bij vrienden en familieleden van MVV-spelers te komen. De twee fotografen probeerden hier foto's van te maken. Volgens NSP werden ze toen op 'hardhandige wijze aangepakt' door de supporterscoördinator. 'Deze man dreigde op het veld met fysiek geweld en het vernielen van hun apparatuur als ze foto’s zouden maken van de ongeregeldheden', schrijft NSP op de eigen website.

Interne maatregelen
De hoofdredactie van De Limburger heeft zich schriftelijk tot Roda JC gewend. 'Wij tillen zwaar aan de geschetste feiten en rekenen erop dat Roda JC intern maatregelen zal nemen om een herhaling te voorkomen. Persfotografen dienen, de huisregels uiteraard respecterend, in alle omstandigheden hun werk te kunnen doen.' De club heeft inmiddels excuses aangeboden aan de fotografen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen