Overslaan en naar de inhoud gaan

Supporterscollectief wil geen voetbalduels op zondagavond

Geplaatst opmaandag 22 juni 2020 - 9:30

Van de 8000 voetbalsupporters die een enquête van het Supporterscollectief Nederland hebben ingevuld, vindt ruim 80 procent zondagavond 20:00 uur een "zeer slecht tot slecht" aanvangstijdstip.

Supporters van VVV-Venlo, Fortuna Sittard, MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade delen die mening, blijkt uit het onderzoek. Dik 83 procent van de 174 respondenten die supporter zijn van één van de Limburgse clubs is tegen duels op zondagavond.

Zolang mogelijk rust
De eredivisieclubs willen dat zondagavond 20:00 uur als vast speelmoment wordt opgenomen in het competitieprogramma. Afgelopen seizoen werd dat tijdstip af en toe al gebruikt, zodat clubs die op de donderdag ervoor in Europa actief waren zolang mogelijk rust kregen. Het plan van de clubs viel echter slecht bij de fans.

Boze reacties
"Het is minachting van de supporters, die in de crisis massaal hun seizoenkaart verlengden", zei het Supporterscollectief vorige week al. "Wij zijn overspoeld met boze reacties van supporters. We zijn tot op heden ook niet betrokken bij deze plannen. De supporters die de clubs onvoorwaardelijk steunen, dreigen nu stank voor dank te krijgen."

Gesprekspartner
Supportersverenigingen van vrijwel alle clubs zijn bij het Supporterscollectief Nederland aangesloten. Bij VVV-Venlo gaat het om de Supporters Advies Raad en Fanclub d’n Twellefde Man, bij Fortuna om het Fortuna Supporters Collectief, bij MVV om het Supportersoverleg MVV en bij Roda om het Platform Roda JC. Het Supporterscollectief is een gesprekspartner van landelijke partijen als het gaat om de organisatie van voetbalwedstrijden en wet- en regelgeving die betrekking heeft op supporters.

De enquête werd het vaakst ingevuld door supporters van Ajax, gevolgd door AZ, Feyenoord en FC Groningen. Ruim 70 procent van de fans die meewerkten aan het onderzoek hebben een seizoenkaart gekocht voor het voetbaljaar 2020-2021.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen