Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Supporters opgepakt na rellen Helmond Sport-MVV

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 17:09

De politie heeft vrijdag twee mannen opgepakt voor de rellen die uitbraken na de voetbalwedstrijd van MVV in Helmond.

Het gaat om twee supporters van Helmond Sport, een 21-jarige en een 49-jarige Helmonder. Het duo is geïdentificeerd met behulp van beeldmateriaal. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Stadionverbod
De gemeente Helmond heeft bovendien zeventien gebiedsverboden uitgedeeld. Deze supporters gedroegen zich provocerend tijdens de rellen. Ze mogen negen maanden lang tijdens thuiswedstrijden niet bij Sportpark de Braakwaar komen. Ook de directe omgeving is in deze periode verboden terrein.

Helmond Sport heeft deze zeventien supporters bovendien een voorlopig stadionverbod gegeven.

Lees ook: Rellen na wedstrijd MVV, agenten bekogeld met vuurwerk

Onderzoek
De politie benadrukt dat dit slechts de eerste verdachten zijn die aan de hand van de beelden geïdentificeerd zijn. Het onderzoek is nog in volle gang. Er kunnen meerdere aanhoudingen volgen. Het analyseren van de camerabeelden moet volgens de politie zorgvuldig gedaan worden en dat is een tijdrovend karwei.

Lees ook: Politie gaat camerabeelden Helmond Sport-MVV bekijken

Politie bekogeld
Op 6 april ontstonden ongeregeldheden rond de wedstrijd tussen Helmond Sport en MVV. De Maastrichtse club wist in de 90ste minuut van de wedstrijd de winnende 3-2 te scoren. De rellen begonnen toen Helmond-supporters na afloop van de wedstrijd het uitvak op de tribune wilden binnendringen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen