Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Supporters opgepakt na rellen Helmond Sport-MVV

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 17:09

De politie heeft vrijdag twee mannen opgepakt voor de rellen die uitbraken na de voetbalwedstrijd van MVV in Helmond.

Het gaat om twee supporters van Helmond Sport, een 21-jarige en een 49-jarige Helmonder. Het duo is geïdentificeerd met behulp van beeldmateriaal. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Stadionverbod
De gemeente Helmond heeft bovendien zeventien gebiedsverboden uitgedeeld. Deze supporters gedroegen zich provocerend tijdens de rellen. Ze mogen negen maanden lang tijdens thuiswedstrijden niet bij Sportpark de Braakwaar komen. Ook de directe omgeving is in deze periode verboden terrein.

Helmond Sport heeft deze zeventien supporters bovendien een voorlopig stadionverbod gegeven.

Lees ook: Rellen na wedstrijd MVV, agenten bekogeld met vuurwerk

Onderzoek
De politie benadrukt dat dit slechts de eerste verdachten zijn die aan de hand van de beelden geïdentificeerd zijn. Het onderzoek is nog in volle gang. Er kunnen meerdere aanhoudingen volgen. Het analyseren van de camerabeelden moet volgens de politie zorgvuldig gedaan worden en dat is een tijdrovend karwei.

Lees ook: Politie gaat camerabeelden Helmond Sport-MVV bekijken

Politie bekogeld
Op 6 april ontstonden ongeregeldheden rond de wedstrijd tussen Helmond Sport en MVV. De Maastrichtse club wist in de 90ste minuut van de wedstrijd de winnende 3-2 te scoren. De rellen begonnen toen Helmond-supporters na afloop van de wedstrijd het uitvak op de tribune wilden binnendringen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen