Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Supporters opgepakt na rellen Helmond Sport-MVV

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 17:09

De politie heeft vrijdag twee mannen opgepakt voor de rellen die uitbraken na de voetbalwedstrijd van MVV in Helmond.

Het gaat om twee supporters van Helmond Sport, een 21-jarige en een 49-jarige Helmonder. Het duo is geïdentificeerd met behulp van beeldmateriaal. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Stadionverbod
De gemeente Helmond heeft bovendien zeventien gebiedsverboden uitgedeeld. Deze supporters gedroegen zich provocerend tijdens de rellen. Ze mogen negen maanden lang tijdens thuiswedstrijden niet bij Sportpark de Braakwaar komen. Ook de directe omgeving is in deze periode verboden terrein.

Helmond Sport heeft deze zeventien supporters bovendien een voorlopig stadionverbod gegeven.

Lees ook: Rellen na wedstrijd MVV, agenten bekogeld met vuurwerk

Onderzoek
De politie benadrukt dat dit slechts de eerste verdachten zijn die aan de hand van de beelden geïdentificeerd zijn. Het onderzoek is nog in volle gang. Er kunnen meerdere aanhoudingen volgen. Het analyseren van de camerabeelden moet volgens de politie zorgvuldig gedaan worden en dat is een tijdrovend karwei.

Lees ook: Politie gaat camerabeelden Helmond Sport-MVV bekijken

Politie bekogeld
Op 6 april ontstonden ongeregeldheden rond de wedstrijd tussen Helmond Sport en MVV. De Maastrichtse club wist in de 90ste minuut van de wedstrijd de winnende 3-2 te scoren. De rellen begonnen toen Helmond-supporters na afloop van de wedstrijd het uitvak op de tribune wilden binnendringen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen