Overslaan en naar de inhoud gaan

Supporter na heldenrol bij crash: 'Slecht van geslapen'

Geplaatst opmaandag 24 oktober 2016 - 14:35

Marc Waber uit Banholt en twee van zijn vrienden groeiden zondag uit tot helden toen ze na een ongeluk een man, vrouw en kind uit een auto redden. "Ik dacht, als die auto maar niet in brand vliegt."

Een dag later dringt het pas goed door, vertelt Waber. "Ik heb er slecht van geslapen, de hele tijd naar het plafond liggen staren. Vooral het jongetje heeft heel veel geluk gehad."

Ongeluk
Terug naar een dag eerder. Op de terugweg van de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax rijden Marc, zijn vader en de mede Feyenoord-supporters Jordy en Kay Benders uit Schinveld naar huis over de A16. Bij Breda gaat het vervolgens mis. "Ik ben zelf chauffeur en zag meteen dat die auto en vrachtwagen op elkaar gingen klappen."

Na het ongeluk bedenken de drie vrienden zich geen moment. Jordy en Kay stappen meteen uit en rennen tussen de brokstukken door richting de getroffen auto. Marc zelf volgt enkele seconden later, nadat hij zijn eigen auto langs de kant van de weg heeft gezet. Bij het voertuig aangekomen blijkt de moeder ongedeerd. "Maar er zat nog een jongetje op de achterbank."

Geluk gehad
Het drietal bevrijdt vervolgens ook het mannetje uit zijn benarde positie. "Die heeft echt veel geluk gehad. De auto zat linksachter helemaal in elkaar. Als die jongen achter zijn vader had gezeten, was hij er nu niet meer geweest, denk ik." Tot slot volgt de vader, die de auto bestuurde. "Die was er het slechtst aan toe, maar we konden aan de buitenkant geen duidelijke verwondingen zien. Daarom hebben we ook hem er maar uit gehaald. Ik dacht namelijk: als die auto maar niet in brand vliegt."

Een dag later is Waber er zelf enigszins verbaasd over hoe helder hij was. "Het gaat zo snel, maar je kunt wel nadenken. Ik heb bijvoorbeeld nog gekeken of er geen benzine lekte en toen er andere mensen bijkwamen, heb ik die even op afstand gehouden. Als er iets ergs te zien is, kun je dat beter met 'maar' drie man zien."

Geen hulp
Wonder boven wonder liep het goed af, tot grote blijdschap van Waber. "De vrouw heeft ons nog bedankt en daarna zijn wij naar huis gereden." Onderweg naar Limburg kwam ook het besef dat slechts een klein deel van de voorbijgangers stopte om te helpen. "Dat vond ik nog het ergst. Sommigen kwamen filmend langs en andere reden ons met 100 kilometer per uur voorbij. Je zou verwachten dat iedereen stopt om te helpen, maar veel mensen bleken toch vooral egoïstisch."

Lees ook: Limburgse voetbalfans redden gezin uit gecrasht voertuig

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse voetbalfans redden gezin uit autowrak
Auto slaat over de kop in woonstraat Schinveld
Auto vliegt over de kop bij botsing
Dode bij verkeersongeval op N274 bij Schinveld
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen