Overslaan en naar de inhoud gaan

Superpromotie voor Maastrichtse triathlonmannen

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 22:19

De mannen van de Triathlon Club Maastricht zijn van de derde naar de eerste divisie gepromoveerd.

Zij wonnen in Nijmegen ook de vijfde competitiewedstrijd en maken daardoor 'superpromotie', zij slaan de tweede divisie over.

Succes
Dat was niet het enige succes voor de Maastrichtse club, die sinds vorig jaar aan de
teamcompetitie deelneemt. Het mannenteam dat aan de competitie in de vierde divisie deelnam eindigde als eerste in het eindklassement en dwong promotie naar de derde divisie af.

Het damesteam slaagde er net niet in te promoveren. Zij blijven nog een jaar tweede divisionist.

Groei
De Triathlon Club Maastricht (TCM) maakt een enorme groei door en telt inmiddels zo'n tweehonderd leden. "Daarvan nemen er zo'n honderdnegentig aan
triatlonwedstrijden deel", vertelt Boudewijn Leunissen, hoofdtrainer van TCM tegen L1. Hij is in zijn nopjes met de prestaties van de triatleten van zijn club.

Vliegwiel
"De Ironman is de afgelopen twee jaar zeker het vliegwiel geweest. Onze club telde zo'n veertig leden en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. We hebben ook een jeugdafdeling van een twintigtal kids en kunnen bijna wekelijks nieuwe aanwas noteren", aldus Leunissen.

Bucketlist
De Maastrichtse club merkt dat de
triatlonsport in zijn algemeenheid steeds meer belangstelling trekt. "Mensen komen om de Ironman in Maastricht te doen en af te vinken op hun bucketlist. Zij blijven vervolgens toch hangen, blijven behouden voor de sport en gaan ook andere concepten proberen", aldus de hoofdtrainer van TCM.

Proef
Leunissen had niet verwacht dat
Triathlon Club Maastricht in het tweede jaar met verschillende teams al dit resultaat zou behalen en zo snel de weg naar boven zou maken. "Bij wijze van proef hebben wij vorig jaar een dames- en een herenteam ingeschreven voor de competitie en net als bij voetbal en andere sporten moet je in de laagste divisie beginnen. Als het zo doorgaat kunnen we volgend jaar met vijf teams in verschillende divisies aan de start staan."

Saamhorigheidsgevoel
Het concept van
teamcompetities van de Nederlandse Triathlon Bond is nu zo'n zeven jaar oud. Ook al is triatlon van oudsher een individuele sport, op de slotdag van de competitie moest Leunissen opnieuw vaststellen dat het triatlon in teamverband een enorm saamhorigheidsgevoel creëert en atleten elkaar onderling enorm opjutten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen