Overslaan en naar de inhoud gaan

Supermarktoverval Weert: 'Dader schrok van hulphond'

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 21:43

De tiener die maandagochtend een supermarkt in Weert wilde overvallen, schrok van een hulphond van een klant.

"Hij ziet mij aankomen met de hond. Op dat moment laat hij het voorwerp uit zijn handen vallen", zegt de eigenaar van de hulphond in gesprek met Hart van Nederland.

Mes
De minderjarige overvaller bedreigde rond 8:00 uur een caissière met van de Albert Heijn aan de Dries met een mes. "Ik wilde net brood pakken toen ik ‘help’ hoorde", zegt de klant. Toen de overvaller de man met zijn hond zag aankomen, liet hij het mes uit zijn handen vallen en nam hij de benen.

Angst voor de hond
"Ik rende er achteraan, hij lag vijf à zes meter voor mij toen hij ineens stopte. In het Engels schreeuwde hij: 'Laat alsjeblieft de hond niet los!' Mijn hond, een hulphond, is een Hollandse herder", zegt hondenbezitter. "Ik denk dus dat hij dacht dat ik een beveiliger was met een waakhond. Het grappige is dat mijn hond helemaal niets deed, hij stond er gewoon kwispelend bij."

Lees ook: Personeel en klant overmeesteren overvaller

De tiener is vervolgens opgepakt door de politie en meegenomen naar het bureau.

Video: WeertdeGekste.nl

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen