Overslaan en naar de inhoud gaan

Supermarktoverval Weert: 'Dader schrok van hulphond'

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 21:43

De tiener die maandagochtend een supermarkt in Weert wilde overvallen, schrok van een hulphond van een klant.

"Hij ziet mij aankomen met de hond. Op dat moment laat hij het voorwerp uit zijn handen vallen", zegt de eigenaar van de hulphond in gesprek met Hart van Nederland.

Mes
De minderjarige overvaller bedreigde rond 8:00 uur een caissière met van de Albert Heijn aan de Dries met een mes. "Ik wilde net brood pakken toen ik ‘help’ hoorde", zegt de klant. Toen de overvaller de man met zijn hond zag aankomen, liet hij het mes uit zijn handen vallen en nam hij de benen.

Angst voor de hond
"Ik rende er achteraan, hij lag vijf à zes meter voor mij toen hij ineens stopte. In het Engels schreeuwde hij: 'Laat alsjeblieft de hond niet los!' Mijn hond, een hulphond, is een Hollandse herder", zegt hondenbezitter. "Ik denk dus dat hij dacht dat ik een beveiliger was met een waakhond. Het grappige is dat mijn hond helemaal niets deed, hij stond er gewoon kwispelend bij."

Lees ook: Personeel en klant overmeesteren overvaller

De tiener is vervolgens opgepakt door de politie en meegenomen naar het bureau.

Video: WeertdeGekste.nl

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen