Overslaan en naar de inhoud gaan

Supermarktoverval Weert: 'Dader schrok van hulphond'

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 21:43

De tiener die maandagochtend een supermarkt in Weert wilde overvallen, schrok van een hulphond van een klant.

"Hij ziet mij aankomen met de hond. Op dat moment laat hij het voorwerp uit zijn handen vallen", zegt de eigenaar van de hulphond in gesprek met Hart van Nederland.

Mes
De minderjarige overvaller bedreigde rond 8:00 uur een caissière met van de Albert Heijn aan de Dries met een mes. "Ik wilde net brood pakken toen ik ‘help’ hoorde", zegt de klant. Toen de overvaller de man met zijn hond zag aankomen, liet hij het mes uit zijn handen vallen en nam hij de benen.

Angst voor de hond
"Ik rende er achteraan, hij lag vijf à zes meter voor mij toen hij ineens stopte. In het Engels schreeuwde hij: 'Laat alsjeblieft de hond niet los!' Mijn hond, een hulphond, is een Hollandse herder", zegt hondenbezitter. "Ik denk dus dat hij dacht dat ik een beveiliger was met een waakhond. Het grappige is dat mijn hond helemaal niets deed, hij stond er gewoon kwispelend bij."

Lees ook: Personeel en klant overmeesteren overvaller

De tiener is vervolgens opgepakt door de politie en meegenomen naar het bureau.

Video: WeertdeGekste.nl

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen