Overslaan en naar de inhoud gaan

Supermarktketen Jumbo mag La Place overnemen

Geplaatst opmaandag 8 februari 2016 - 14:17

Supermarktbedrijf Jumbo mag restaurantketen La Place overnemen uit de failliete boedel van V&D.

Er blijft na de overname voldoende concurrentie over, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in een maandag gepubliceerd besluit.

Restaurants
Jumbo neemt in elk geval de zelfstandige restaurants van La Place over, en is nog in gesprek met de curatoren over de filialen die gevestigd zijn in de warenhuizen van V&D. Dat is onder meer afhankelijk van de gesprekken die nog lopen met winkelondernemer Roland Kahn (onder meer CoolCat, MS Mode en Sapph). Afgelopen weekeinde werd duidelijk dat hij V&D wil overnemen.

Eindfase
Volgens de curatoren van V&D zitten de gesprekken met Kahn in de eindfase. De financiering moet echter nog worden geregeld. Ook lopen nog gesprekken met de verhuurders van de winkelpanden. Zij moeten bereid zijn hun vastgoed aan V&D te blijven verhuren, anders gaat de deal mogelijk niet door. Bij de warenhuisketen staan 5000 banen op het spel.

Details
Financiële details over de doorstart van La Place zijn niet naar buiten gebracht. Wel heeft Jumbo laten weten dat het overgrote deel van de circa 3000 werknemers bij het bedrijf kan blijven. Topman Frits van Eerd zei eind vorige maand al dat La Place onder de vleugels van het Brabantse familiebedrijf de ruimte krijgt om te groeien.

Limburg telt twee losse vestigingen van La Place: die liggen in Venlo en Roermond.

Lees ook: Supermarktketen Jumbo koopt La Place-restaurants

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Supermarktketen Jumbo koopt La Place-restaurants
Sacha neemt schoenenketen Manfield over
'Brede belangstelling voor Big Bazar'
AC-restaurants worden omgeturnd tot La Place
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen