Overslaan en naar de inhoud gaan

Supermarktketen Jumbo mag La Place overnemen

Geplaatst opmaandag 8 februari 2016 - 14:17

Supermarktbedrijf Jumbo mag restaurantketen La Place overnemen uit de failliete boedel van V&D.

Er blijft na de overname voldoende concurrentie over, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in een maandag gepubliceerd besluit.

Restaurants
Jumbo neemt in elk geval de zelfstandige restaurants van La Place over, en is nog in gesprek met de curatoren over de filialen die gevestigd zijn in de warenhuizen van V&D. Dat is onder meer afhankelijk van de gesprekken die nog lopen met winkelondernemer Roland Kahn (onder meer CoolCat, MS Mode en Sapph). Afgelopen weekeinde werd duidelijk dat hij V&D wil overnemen.

Eindfase
Volgens de curatoren van V&D zitten de gesprekken met Kahn in de eindfase. De financiering moet echter nog worden geregeld. Ook lopen nog gesprekken met de verhuurders van de winkelpanden. Zij moeten bereid zijn hun vastgoed aan V&D te blijven verhuren, anders gaat de deal mogelijk niet door. Bij de warenhuisketen staan 5000 banen op het spel.

Details
Financiële details over de doorstart van La Place zijn niet naar buiten gebracht. Wel heeft Jumbo laten weten dat het overgrote deel van de circa 3000 werknemers bij het bedrijf kan blijven. Topman Frits van Eerd zei eind vorige maand al dat La Place onder de vleugels van het Brabantse familiebedrijf de ruimte krijgt om te groeien.

Limburg telt twee losse vestigingen van La Place: die liggen in Venlo en Roermond.

Lees ook: Supermarktketen Jumbo koopt La Place-restaurants

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Supermarktketen Jumbo koopt La Place-restaurants
Sacha neemt schoenenketen Manfield over
'Brede belangstelling voor Big Bazar'
AC-restaurants worden omgeturnd tot La Place
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen