Overslaan en naar de inhoud gaan

Supermarkten breiden bezorgen van boodschappen uit

Geplaatst opdonderdag 26 oktober 2017 - 5:55

Het laten bezorgen van boodschappen wordt in Limburg steeds makkelijker.

Niet alleen in grote steden, maar ook in dorpen kunnen mensen de spullen aan huis laten bezorgen. Dat concludeert Boodschappenspot.nl. De website vergelijkt online supermarkten en onderzocht welke supers in onze provincie de boodschappen thuis brengen.

Kleine kernen
Online boodschappendiensten zijn vaak een uitkomst voor met name ouderen in kleine kernen, waar geen supermarkt meer is.

De grote supermarktketens, zoals Albert Heijen en Jumbo, bezorgen vooral in de grote Limburgse steden. Supermarkten als PLUS, Spar en Coop bezorgen ook in veel dorpen. Vaak worden de winkels gerund door lokale ondernemers, waardoor het ook in plaatsen als Eckelrade en Koningslust mogelijk is om de rollen wc-papier tot in huis te laten afleveren.

Foto: iStock

Oude vrouwtje
"Vuistregel is dat deze lokale supers in een straal van zo'n tien kilometer rondom de winkel bezorgen. Groot voordeel van deze winkels is het persoonlijke en flexibele karakter", zegt Hans Kisteman van Boodschappenspot.nl. "Voor 'het oude vrouwtje' dat nét buiten het bezorggebied valt, wordt vaak een uitzondering gemaakt. En even een belletje naar de winkel met de vraag of WC-papier aan de bestelling toegevoegd kan worden, is vaak gewoon mogelijk."

Omzetstijging
Online boodschappen doen lijkt serieus te zijn doorgebroken. Marktonderzoeker GfK verwacht dat dit jaar de online supermarktomzet nog de grens van 1 miljard euro passeert. Dat is nog maar 2,9 procent van de totale supermarktomzet, maar experts verwachten dat de online supermarkt de komende jaren een grotere rol gaat spelen.

De Limburgse supermarktketen Jan Linders heeft geen bezorgservice.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen