Overslaan en naar de inhoud gaan

Supermarkt voert uurtje voor ouderen en zorgpersoneel in

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 12:05

Een supermarkt in Bunde gaat vanaf maandag een 'ouderenuurtje' inlassen. Tijdens dit uur mogen alleen 65-plussers boodschappen doen. Ook mensen uit de zorg zijn dan welkom.

Daarmee geeft de Albert Heijn in Bunde gehoor aan de oproep van kabinet.

Coronavirus
Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) heeft supermarkten gevraagd om een uur te reserveren voor senioren. Die durven nu soms geen boodschappen te doen uit angst in de supermarkt het coronavirus op te lopen. Supers in Belgiƫ hebben al zo'n 'ouderenuurtje' ingesteld.

Hamsteren
Veel supermarkten zijn de laatste dagen leeg gekocht omdat veel mensen doen hamsteren. Ook om die reden vissen ouderen vaak achter het net.

Zorgpersoneel
De Albert Heijn in Bunde is daarom vanaf volgende week maandag van 7:30 uur tot 8:30 uur open voor senioren. Mensen die werkzaam zijn in de zorg zijn ook welkom. Die moeten dan wel aan hun zorgpas denken, zo staat bij het Facebookbericht van de buurtsuper. Daarna mogen andere klanten ook hun boodschappen komen doen.

Voor zover bekend is de winkel in Bunde de eerste Limburgse supermarkt die een dergelijk uurtje invoert

Lees hier alles over het coronavirus.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen