Overslaan en naar de inhoud gaan

Supermarkt Eijsden blijft bezorgen over de grens

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2020 - 21:06

Het gebied ten zuiden van Eijsden kleurt donkerrood, maar dat weerhoudt Raymond Custers er niet van om boodschappen te bezorgen bij de Belgische buren.

Niets houdt hem tegen. Toen tijdens de eerste coronagolf de grensovergangen hermetisch werden afgesloten, bezorgde Custers de boodschappen tot aan de grens. Daar namen zijn klanten de kratten in ontvangst, aan de andere kant van de afzetting.

Regels
"Sinds het strenger worden van de Nederlandse regels is het aantal Belgische klanten dat bij ons in de supermarkt inkopen doet gedaald. Eigenlijk komen alleen nog mensen die in Nederland werken even boodschappen doen, op weg naar huis in Voeren of Moelingen", zegt Custers.

Veiligheid
Het aantal mensen die boodschappen laten bezorgen, is wel toegenomen, vertelt Custers. "Daarbij nemen we alle voorschriften in acht om ervoor te zorgen dat het veilig gebeurt. En dan maakt het niet uit of het aantal besmettingen in het Belgische grensgebied sterk is gestegen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen