Overslaan en naar de inhoud gaan

Superknecht van Tom Dumoulin onzeker voor Tour de France

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 11:37

Wielrenner Sam Oomen heeft bij zijn val in de veertiende etappe van de Ronde van Italië een breuk aan zijn rechterheup overgehouden.

De 23-jarige wielrenner van Sunweb zal waarschijnlijk zes weken niet in actie kunnen komen. Hierdoor komt zijn deelname aan de Tour de France, die op 6 juli start, in gevaar.

Röntgenfoto's
Oomen was zaterdagavond naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij nog veel pijn had. De breuk kwam aan het licht nadat röntgenfoto's waren genomen. "Als Sam terug in Nederland is, zal hij nog extra controles ondergaan", liet Sunweb-arts Stephan Jacolino weten. De arts zei zaterdag al dat Oomen meerdere kneuzingen en snijwonden had opgelopen.

Vierde uitvaller
De wielrenner van Sunweb moest na zijn val in de etappe van zaterdag opgeven. "Ik wilde echt doorgaan en het proberen te doorstaan. Ik lag een tijdje op de grond na de val en kon nauwelijks opstaan", zei Oomen. "Ik kon niet meer op mijn rechterbeen staan en ik wist dat het voorbij was."

Voor Sunweb is het al de vierde uitvaller. Eerder stapten ook de Maastrichtse kopman Tom Dumoulin, de Australiër Robert Power en Louis Vervaeke uit België al af.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen