Overslaan en naar de inhoud gaan

Superjachten blijken populair: 'Jacht voor erbij'

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 13:26

Jachtenbouwer Linssen Yachts uit Maasbracht profiteert van het steeds populairder worden van superjachten. Van deze jachten, met een lengte van minimaal dertig meter, zijn er in Nederland het afgelopen jaar achttien gebouwd. Dat is flink meer dan in andere jaren.

Linssen Yachts bouwt plezierboten van acht tot zestien meter en dus geen superjachten, maar ziet ook een flinke groei in de verkoopcijfers.

Jacht voor erbij
"Van de boten in het duurdere segment, zeg maar één miljoen euro en duurder, verkochten we er vorig jaar acht. Normaal gesproken zijn dat er drie tot vijf", zegt directeur Yvonne Linssen. Ze ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. In het eerste kwartaal van dit jaar verkocht de botenbouwer al drie stuks in de duurste klasse. "Wat we altijd zien, is dat eigenaren van superjachten op zoek gaan naar een klein jacht voor erbij. En dan komen ze bij een jacht van ons terecht."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen