Overslaan en naar de inhoud gaan

Superhelden abseilend op bezoek bij Maastricht UMC+

Geplaatst opdinsdag 7 april 2020 - 15:22

Jonge patiƫnten van het ziekenhuis Maastricht UMC+ kregen dinsdagmiddag bezoek van Superman en Mega Mindy.

Ze kwamen niet 'gewoon' op bezoek, maar de supermannen bezochten de kinderafdeling via de zijkant van het gebouw, abseilend.

Spelletjes
De abseilers voerden gesprekken met de kinderen achter het glas en deden spelletjes op het raam zoals bijvoorbeeld boter, kaas en eieren. Het bezoekje is bedoeld om patiƫntjes even wat afleiding te geven. Het werd ook zeer gewaardeerd door de kinderen. In spanning zaten ze achter het raam te wachten om vervolgens enthousiast te zwaaien naar de superhelden.

Video: L1

Minder bezoek
Door de uitbraak van het coronavirus krijgen kinderen veel minder bezoek. Ook zijn alle activiteiten zoals knutselmiddagen afgelast. Daarom organiseerde het personeel van de kinderafdeling samen met de Stichting Make-A-Wish Foundation het bijzondere bezoek. De abseilers van Quest Events waren onder de indruk van de reactie van de kinderen. Zij staan er voor open om dit vaker te doen bij andere ziekenhuizen in het land.

Video: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen