Overslaan en naar de inhoud gaan

'Superdividend' heeft geen gevolgen voor stortplaatsen

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2015 - 12:43

Het 'superdividend' van 183 miljoen euro dat is uitgekeerd bij Investeringsmaatschappij Waterland heeft geen directe gevolgen voor de drie Limburgse stortplaatsen in Montfort, Schinnen en Landgraaf.

Dat is het antwoord van het provinciebestuur op vragen van CDA en PvdA.

170 miljoen
Waterland kocht vorig jaar voor 170 miljoen euro afvalverwerkingsbedrijf Attero (het voormalige Essent Milieu) van de toenmalige aandeelhouders. Dat waren verschillende provincies, waaronder Limburg, en een groot aantal gemeenten.

Attero beheert onder meer de drie Limburgse stortplaatsen. Begin mei werd bekend dat de nieuwe eigenaren zichzelf een 'superdividend' hadden uitgekeerd.

Stortstrategie
Volgens het provinciebestuur is er geen sprake van dat geld is verdwenen. Wel is het zo dat 44 miljoen euro is vrijgevallen dat was gereserveerd voor de kosten van stortplaatsen tot het moment van sluiting. Volgens Waterland vallen die kosten in de toekomst veel lager uit dan eerder aangenomen door een wijziging van de 'stortstrategie'.

Maar de kosten en risico's blijven wel voor Attero-eigenaar Waterland, aldus het provinciebestuur. Zij moet zich gewoon aan de gemaakte afspraken houden.

Lees ook: 'Grote zorgen over dividend afvalbedrijf Attero'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Verbazing over Chinese overnameplannen Attero
'Grote zorgen over dividend afvalbedrijf Attero'
'Tunnelvisie bij verkoop afvalverwerker Attero'
PvdA stapt uit coalitie in Roerdalen
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen