Overslaan en naar de inhoud gaan

Superbatterij van Honda moet Max aan wereldtitel helpen

Geplaatst opwoensdag 22 september 2021 - 14:28

Fabrikant Honda heeft de motoren van de Formule 1-bolides van Red Bull voorzien van een superbatterij, die Max Verstappen in de resterende races van het kampioenschap moet helpen aan de wereldtitel in de Formule 1.

Deze zogeheten 'Energy Store', afgekort ES, is de laatste grote bijdrage aan het raceteam voordat de Japanners in 2022 de Formule 1 verlaten.

Noviteit
De noviteit is zonder daar echt ruchtbaarheid aan te geven al ingebracht tijdens de Grote Prijs van België. Honda kondigde toen wel een 'belangrijke update van de aandrijfeenheid' aan, maar meldde niet dat het om een lichtere, efficiëntere en zeer krachtige batterij voor de opslag van energie ging, die eigenlijk pas in 2022 zou worden geleverd aan Red Bull.

Ontwikkeling versneld
"Het doel is om dit seizoen Mercedes te verslaan en om dat in ons laatste seizoen in de Formule 1 voor elkaar te krijgen, erkenden we de noodzaak om de prestatie van de motor te verbeteren. Om die reden is de ontwikkeling van de nieuwe ES, waar jaren aan is gewerkt, versneld", zei Yasuaki Asaki, het hoofd van de motorafdeling van Honda, op de website van de Formule 1.

Zandvoort
Verstappen veroverde met de nieuwe ES in zijn krachtbron poleposition op het circuit van Spa-Francorchamps. De Nederlander won vervolgens ook de race, die door de zware regenval slechts enkele rondjes duurde en ook nog eens achter de safetycar werd verreden. Daarna was Verstappen oppermachtig in de Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort, zowel in de kwalificatie als race. In de Grote Prijs van Italië viel hij halverwege uit na een botsing met zijn rivaal Lewis Hamilton van Mercedes.

Startopstelling
De Limburger begint komend weekeinde in de Grote Prijs van Rusland met 5 punten voorsprong op Hamilton. Hij weet nu al dat hij zondag in de race drie plaatsen naar achteren wordt gezet in de startopstelling. Dat is de straf die de wedstrijdjury hem gaf voor het veroorzaken van de aanrijding met Hamilton op Monza.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen