Overslaan en naar de inhoud gaan

Sunweb bevestigt: Dumoulin vertrekt na acht jaar

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 7:19

Een transfer van Tom Dumoulin (28) is nabij. De Maastrichtse wielrenner heeft met zijn huidige wielerploeg een akkoord bereikt over het ontbinden van zijn contract, waardoor hij kan overstappen naar Jumbo-Visma.

Dat vertellen betrouwbare bronnen aan L1. Dumoulin stond onder contract bij Team Sunweb, waar zijn verbintenis tot eind 2021 liep.

Onmogelijke transfer
Volgens deze bronnen is een overgang naar Jumbo-Visma dichtbij. De transfer zal naar verwachting één dezer dagen worden afgerond. Datzelfde meldt De Telegraaf, dat toevoegt dat Dumoulin na het huidige wielerseizoen aansluit bij Jumbo-Visma en daar een contract voor drie jaar tekent. De krant spreekt van een 'onmogelijke transfer', die dus toch van de grond komt.

Juiste moment
In de loop van de maandagmorgen heeft ook Sunweb bevestigd dat Dumoulin vertrekt. "Er is altijd sprake geweest van interesse van andere ploegen, dat is normaal. Maar de faciliteiten bij Sunweb waren van die orde dat ik geen behoefte had aan een overstap", zegt Dumoulin op de website van het team. "Na de teleurstelling over het missen van de Tour zat ik thuis en begon ik te denken dat een nieuwe omgeving wellicht verfrissend kan werken. Daarom heb ik besloten me te richten op de interesse van andere teams. Er waren goede aanbiedingen en dit punt in mijn carrière leek me het juiste moment om daar op in te gaan."

Overigens was Dumoulin dit wielerseizoen weinig succesvol, vanwege de nodige fysieke ongemakken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen