Overslaan en naar de inhoud gaan

Sunweb bevestigt: Dumoulin vertrekt na acht jaar

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 7:19

Een transfer van Tom Dumoulin (28) is nabij. De Maastrichtse wielrenner heeft met zijn huidige wielerploeg een akkoord bereikt over het ontbinden van zijn contract, waardoor hij kan overstappen naar Jumbo-Visma.

Dat vertellen betrouwbare bronnen aan L1. Dumoulin stond onder contract bij Team Sunweb, waar zijn verbintenis tot eind 2021 liep.

Onmogelijke transfer
Volgens deze bronnen is een overgang naar Jumbo-Visma dichtbij. De transfer zal naar verwachting één dezer dagen worden afgerond. Datzelfde meldt De Telegraaf, dat toevoegt dat Dumoulin na het huidige wielerseizoen aansluit bij Jumbo-Visma en daar een contract voor drie jaar tekent. De krant spreekt van een 'onmogelijke transfer', die dus toch van de grond komt.

Juiste moment
In de loop van de maandagmorgen heeft ook Sunweb bevestigd dat Dumoulin vertrekt. "Er is altijd sprake geweest van interesse van andere ploegen, dat is normaal. Maar de faciliteiten bij Sunweb waren van die orde dat ik geen behoefte had aan een overstap", zegt Dumoulin op de website van het team. "Na de teleurstelling over het missen van de Tour zat ik thuis en begon ik te denken dat een nieuwe omgeving wellicht verfrissend kan werken. Daarom heb ik besloten me te richten op de interesse van andere teams. Er waren goede aanbiedingen en dit punt in mijn carrière leek me het juiste moment om daar op in te gaan."

Overigens was Dumoulin dit wielerseizoen weinig succesvol, vanwege de nodige fysieke ongemakken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen