Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sunweb bevestigt deelname Dumoulin aan NK Wielrennen

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 14:54

Tom Dumoulin zal in voorbereiding op de Tour de France het Nederlands Kampioenschap wielrennen in Ede rijden.

Dat bevestigt de ploeg van Dumoulin, Team Sunweb, aan de organisatie van het NK.

Tour
De Maastrichtse wielrenner zal de koers rijden in voorbereiding op de Tour de France. Welke koersen Dumoulin nog meer gaat rijden in voorbereiding op La Grande Boucle, is nog niet duidelijk. Behalve de Limburger zal ook meesterknecht Wilco Kelderman een van zijn eerste kilometers na een blessure maken.

Hoofddoel
Dumoulin kwam zwaar ten val in de vierde etappe van de Giro d'Italia, zijn hoofddoel van het jaar. Daardoor moest de favoriet voor het eindklassement in de Italiaanse koers de dag erna opgeven. Kelderman stond al langer aan de zijkant met een gebroken nekwervel die hij opliep in de Ronde van Catalonië.

Afzeggingen
De organisatie van het NK liet de aflopen week weten zich zorgen te maken over het grote aantal afzeggingen van Nederlandse topwielrenners als Mathieu van der Poel en Dylan Groenewegen, die de strijd om de rood-wit-blauwe trui niet in hun schema vonden passen. Sunweb verzekerde de organisatie dat alle beschikbare Nederlandse renners van de ploeg aan de start zullen verschijnen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen