Overslaan en naar de inhoud gaan

Sunday Oliseh nam zelf contact op met Fortuna

Geplaatst opmaandag 2 januari 2017 - 19:27

De Nigeriaanse oud-international Sunday Oliseh moest maandag tijdens zijn drukbezochte presentatie als nieuwe hoofdcoach van Fortuna Sittard veelvuldig dezelfde vraag beantwoorden.

Waarom kiest zo'n gelouterde voetballer voor een baan bij een bescheiden profclub uit Limburg? Het antwoord van de oud-Ajacied was vrij simpel.

Lees ook: Oliseh officieel gepresenteerd als nieuwe Fortuna-trainer

Familie
"Er waren meer clubs in me geïnteresseerd", legde Oliseh op de website van Fortuna uit. "Maar die zijn duizenden kilometers van mijn huis in België vandaan. En ik wil niet ver van mijn gezin zijn. Mijn familie is mijn alles. Belangrijker dan trainen. Maar trainen is het liefste dat ik doe. Ik heb zelfs zelf contact opgenomen met Fortuna. Ik heb wel een manager, maar dit deed ik zelf. Onder meer omdat ik ook een gevoel bij de club wilde krijgen."

Doelstelling
De 42-jarige Nigeriaan is de opvolger van Ben van Dael, die vorige maand na een ruime nederlaag tegen FC Den Bosch (4-0) werd ontslagen. Fortuna Sittard ging als nummer achttien van de Jupiler League de winterstop in. Gevraagd naar zijn eerste doelstelling was Oliseh duidelijk: "niet degraderen".

Sittard-style
En om deze doelstelling te bereiken moet er iets veranderen. "We – en ik zeg al we – krijgen veel te veel doelpunten tegen. Daar moeten we allereerst iets aan doen", zegt de Nigeriaanse oefenmeester. "Vervolgens moeten we ook aan voetballen toekomen. Dus niet alleen tegenhouden, maar ook zelf wedstrijden proberen te winnen. Hopelijk ontwikkelen we onze eigen Sittard-style van voetballen.”

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Oliseh officieel gepresenteerd als nieuwe Fortuna-trainer
Tini Ruijs assistent-trainer bij Fortuna Sittard
Fortuna mist Bassan bij hervatting competitie
Fortuna wil weg uit staart van Jupiler League
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen