Overslaan en naar de inhoud gaan

Sunday Oliseh nam zelf contact op met Fortuna

Geplaatst opmaandag 2 januari 2017 - 19:27

De Nigeriaanse oud-international Sunday Oliseh moest maandag tijdens zijn drukbezochte presentatie als nieuwe hoofdcoach van Fortuna Sittard veelvuldig dezelfde vraag beantwoorden.

Waarom kiest zo'n gelouterde voetballer voor een baan bij een bescheiden profclub uit Limburg? Het antwoord van de oud-Ajacied was vrij simpel.

Lees ook: Oliseh officieel gepresenteerd als nieuwe Fortuna-trainer

Familie
"Er waren meer clubs in me geïnteresseerd", legde Oliseh op de website van Fortuna uit. "Maar die zijn duizenden kilometers van mijn huis in België vandaan. En ik wil niet ver van mijn gezin zijn. Mijn familie is mijn alles. Belangrijker dan trainen. Maar trainen is het liefste dat ik doe. Ik heb zelfs zelf contact opgenomen met Fortuna. Ik heb wel een manager, maar dit deed ik zelf. Onder meer omdat ik ook een gevoel bij de club wilde krijgen."

Doelstelling
De 42-jarige Nigeriaan is de opvolger van Ben van Dael, die vorige maand na een ruime nederlaag tegen FC Den Bosch (4-0) werd ontslagen. Fortuna Sittard ging als nummer achttien van de Jupiler League de winterstop in. Gevraagd naar zijn eerste doelstelling was Oliseh duidelijk: "niet degraderen".

Sittard-style
En om deze doelstelling te bereiken moet er iets veranderen. "We – en ik zeg al we – krijgen veel te veel doelpunten tegen. Daar moeten we allereerst iets aan doen", zegt de Nigeriaanse oefenmeester. "Vervolgens moeten we ook aan voetballen toekomen. Dus niet alleen tegenhouden, maar ook zelf wedstrijden proberen te winnen. Hopelijk ontwikkelen we onze eigen Sittard-style van voetballen.”

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Oliseh officieel gepresenteerd als nieuwe Fortuna-trainer
Tini Ruijs assistent-trainer bij Fortuna Sittard
Fortuna mist Bassan bij hervatting competitie
Fortuna wil weg uit staart van Jupiler League
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen