Overslaan en naar de inhoud gaan

Sunday Oliseh nam zelf contact op met Fortuna

Geplaatst opmaandag 2 januari 2017 - 19:27

De Nigeriaanse oud-international Sunday Oliseh moest maandag tijdens zijn drukbezochte presentatie als nieuwe hoofdcoach van Fortuna Sittard veelvuldig dezelfde vraag beantwoorden.

Waarom kiest zo'n gelouterde voetballer voor een baan bij een bescheiden profclub uit Limburg? Het antwoord van de oud-Ajacied was vrij simpel.

Lees ook: Oliseh officieel gepresenteerd als nieuwe Fortuna-trainer

Familie
"Er waren meer clubs in me geïnteresseerd", legde Oliseh op de website van Fortuna uit. "Maar die zijn duizenden kilometers van mijn huis in België vandaan. En ik wil niet ver van mijn gezin zijn. Mijn familie is mijn alles. Belangrijker dan trainen. Maar trainen is het liefste dat ik doe. Ik heb zelfs zelf contact opgenomen met Fortuna. Ik heb wel een manager, maar dit deed ik zelf. Onder meer omdat ik ook een gevoel bij de club wilde krijgen."

Doelstelling
De 42-jarige Nigeriaan is de opvolger van Ben van Dael, die vorige maand na een ruime nederlaag tegen FC Den Bosch (4-0) werd ontslagen. Fortuna Sittard ging als nummer achttien van de Jupiler League de winterstop in. Gevraagd naar zijn eerste doelstelling was Oliseh duidelijk: "niet degraderen".

Sittard-style
En om deze doelstelling te bereiken moet er iets veranderen. "We – en ik zeg al we – krijgen veel te veel doelpunten tegen. Daar moeten we allereerst iets aan doen", zegt de Nigeriaanse oefenmeester. "Vervolgens moeten we ook aan voetballen toekomen. Dus niet alleen tegenhouden, maar ook zelf wedstrijden proberen te winnen. Hopelijk ontwikkelen we onze eigen Sittard-style van voetballen.”

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Oliseh officieel gepresenteerd als nieuwe Fortuna-trainer
Tini Ruijs assistent-trainer bij Fortuna Sittard
Fortuna mist Bassan bij hervatting competitie
Fortuna wil weg uit staart van Jupiler League
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen