Overslaan en naar de inhoud gaan

Succesvolste jaar voor Limburgs Museum, toch andere koers

Geplaatst opvrijdag 27 december 2019 - 11:15

Het jaar 2019 gaat voor het Limburgs Museum de boeken in als het succesvolste ooit.

Het museum ontving in Venlo en bij andere externe tentoonstellingen ruim 138.000 bezoekers, zo maakte het vrijdag bekend.

Ook buiten museummuren
In 2020 wil het museum meer lagen van de bevolking bereiken en slaat daarom een andere koers in. De collectie wordt vanaf volgend jaar op drie manieren gepresenteerd: in het museumgebouw zelf, online en op verschillende plekken in de provincie. Een voorbeeld van zo'n buitenshuis project is een filmvoorstelling met historisch beeldmateriaal uit het filmarchief van het museum, dat in verschillende filmhuizen in de provincie wordt getoond.

Drie thema's
Het museum stoelt de komende jaren haar projecten op drie thema's: Limburgse cultuur en identiteit, de Euregio en transformatie. Daarmee gaat het museum in op de ontwikkelingen die er zijn geweest in Limburg, maar ook welke er nog gaan komen. "Dat kan zijn op demografisch, landschappelijk, economisch of sociaal gebied", zegt museumdirecteur Bert Mennings.

Met die nieuwe koers zet Mennings in op 120.000 bezoekers elk jaar. "Dat staat los van mensen die daarnaast nog online ons virtueel museum bezoeken, mensen bijvoorbeeld die niet naar ons gebouw kunnen komen. Daar kun je verhalen weer in een hele nieuwe vorm vertellen, denk aan een podcast."

Lees ook: Limburgs Museum wil meer bezoekers en gaat verbouwen

Het museum gaat vanaf 2020 ook verbouwen om meer bezoekers te kunnen verwelkomen in het gebouw in Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen