Overslaan en naar de inhoud gaan

Succesvolste jaar voor Limburgs Museum, toch andere koers

Geplaatst opvrijdag 27 december 2019 - 11:15

Het jaar 2019 gaat voor het Limburgs Museum de boeken in als het succesvolste ooit.

Het museum ontving in Venlo en bij andere externe tentoonstellingen ruim 138.000 bezoekers, zo maakte het vrijdag bekend.

Ook buiten museummuren
In 2020 wil het museum meer lagen van de bevolking bereiken en slaat daarom een andere koers in. De collectie wordt vanaf volgend jaar op drie manieren gepresenteerd: in het museumgebouw zelf, online en op verschillende plekken in de provincie. Een voorbeeld van zo'n buitenshuis project is een filmvoorstelling met historisch beeldmateriaal uit het filmarchief van het museum, dat in verschillende filmhuizen in de provincie wordt getoond.

Drie thema's
Het museum stoelt de komende jaren haar projecten op drie thema's: Limburgse cultuur en identiteit, de Euregio en transformatie. Daarmee gaat het museum in op de ontwikkelingen die er zijn geweest in Limburg, maar ook welke er nog gaan komen. "Dat kan zijn op demografisch, landschappelijk, economisch of sociaal gebied", zegt museumdirecteur Bert Mennings.

Met die nieuwe koers zet Mennings in op 120.000 bezoekers elk jaar. "Dat staat los van mensen die daarnaast nog online ons virtueel museum bezoeken, mensen bijvoorbeeld die niet naar ons gebouw kunnen komen. Daar kun je verhalen weer in een hele nieuwe vorm vertellen, denk aan een podcast."

Lees ook: Limburgs Museum wil meer bezoekers en gaat verbouwen

Het museum gaat vanaf 2020 ook verbouwen om meer bezoekers te kunnen verwelkomen in het gebouw in Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen