Overslaan en naar de inhoud gaan

Succesvolste jaar voor Limburgs Museum, toch andere koers

Geplaatst opvrijdag 27 december 2019 - 11:15

Het jaar 2019 gaat voor het Limburgs Museum de boeken in als het succesvolste ooit.

Het museum ontving in Venlo en bij andere externe tentoonstellingen ruim 138.000 bezoekers, zo maakte het vrijdag bekend.

Ook buiten museummuren
In 2020 wil het museum meer lagen van de bevolking bereiken en slaat daarom een andere koers in. De collectie wordt vanaf volgend jaar op drie manieren gepresenteerd: in het museumgebouw zelf, online en op verschillende plekken in de provincie. Een voorbeeld van zo'n buitenshuis project is een filmvoorstelling met historisch beeldmateriaal uit het filmarchief van het museum, dat in verschillende filmhuizen in de provincie wordt getoond.

Drie thema's
Het museum stoelt de komende jaren haar projecten op drie thema's: Limburgse cultuur en identiteit, de Euregio en transformatie. Daarmee gaat het museum in op de ontwikkelingen die er zijn geweest in Limburg, maar ook welke er nog gaan komen. "Dat kan zijn op demografisch, landschappelijk, economisch of sociaal gebied", zegt museumdirecteur Bert Mennings.

Met die nieuwe koers zet Mennings in op 120.000 bezoekers elk jaar. "Dat staat los van mensen die daarnaast nog online ons virtueel museum bezoeken, mensen bijvoorbeeld die niet naar ons gebouw kunnen komen. Daar kun je verhalen weer in een hele nieuwe vorm vertellen, denk aan een podcast."

Lees ook: Limburgs Museum wil meer bezoekers en gaat verbouwen

Het museum gaat vanaf 2020 ook verbouwen om meer bezoekers te kunnen verwelkomen in het gebouw in Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen