Overslaan en naar de inhoud gaan

Succesvolle CitySwim Roermond krijgt vervolg in 2018

Geplaatst opzondag 3 september 2017 - 10:36

Na een geslaagde eerste editie, krijgt de CitySwim in Roermond volgend jaar een vervolg. Op zaterdag 1 september 2018 wordt de tweede CitySwim georganiseerd, opnieuw aan de Roerkade.

De organisatie was erg tevreden over de zwemouverture in de Roermondse binnenstad. De zwemmers bleken enthousiast, het publiek kwam mede door het onverwacht mooie weer in grote getalen kijken.

Fris
Met een temperatuur van 19 graden was het water in de Roer fris, wat voor een aantal deelnemers zonder speciale kleding toch kouder bleek dan verwacht. De oudste deelnemer, de 82-jarige Henk Montulet, kwam na de finish van zijn kilometerlange tocht onderkoeld uit het water. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij een nacht ter observatie werd gehouden. Op zondagmiddag wordt Montulet ontslagen uit het ziekenhuis.

Veiligheid
Honderdveertig vrijwilligers waren betrokken bij het evenement, vooral om de veiligheid van de deelnemers te garanderen. De zwemmers startten in de groepen van 30, zodat de reddingsbrigades goed zicht konden houden op alle individuele deelnemers. Onder de deelnemers bevonden zich zaterdag een aantal Indie-veteranen, veel kinderen, een aantal gehandicapte zwemmers, en sporters die in hun familie te maken kregen met de ziekte kanker.

Toon Hermans Huis
De opbrengst van de CitySwim gaat naar het Toon Hermans Huis in Roermond, de stichting die kankerpatienten en hun familie bijstaat. De organisatie heeft nog geen exact zicht op het totaalbedrag, doordat nog niet alle kosten in beeld zijn. De verwachting is dat het evenement enkele tienduizenden euro's oplevert voor het Toon Hermans Huis. Deelnemer Bert Schlicher haalde met 3020 euro het meeste sponsorgeld op voor zijn zwemtocht van twee kilometer.

Uitzending van L1 over de City Swin (30 minuten).

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen