Overslaan en naar de inhoud gaan

Succesvol jaar voor Beeks bedrijf Amber Alert

Geplaatst opwoensdag 24 mei 2017 - 10:18

Het van origine Beekse bedrijf Amber Alert heeft afgelopen jaar van de 23 uitgegeven alerts voor vermiste kinderen, 22 kinderen ongedeerd teruggevonden.

Het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen heeft daarmee een succesvol 2016 gehad.

Binnen een maand
Van de 22 verdwijningen werden er 21 binnen een maand opgelost. Amber Alert-oprichter Frank Hoen noemt die cijfers een mooi resultaat. “Jaarlijks zijn er in Nederland ongeveer 20.000 kindervermissingen. Een heel klein deel belandt in gevaarlijke tot levensgevaarlijke situaties. Die kinderverdwijningen vergen een alert dat de bevolking snel en massaal op de uitkijk zet. Onze aanpak blijft onveranderd succesvol.”

Aanpak
Vermist Kind Alert wordt verstuurd als de politie direct gevaar voor het verdwenen kind heeft geconstateerd. Amber Alert zet dan direct delen van het alarmsysteem in en de opsporingsberichten worden vestuurd in de regio waar het kind verdween; zo nodig zelfs in heel Nederland of over de grens.

Internationaal
Amber Alert wordt ook bij internationale kindvermissingen ingezet. Vorig jarig werd één van de 23 Vermist Kind Alerts door de politie opgeschaald naar een Amber Alert met internationale reikwijdte. Het slachtoffertje, de toen tweejarige Insiya, was met grof geweld ontvoerd. Alleen deze geruchtmakende ontvoering is nog niet opgelost, maar daar wordt aan gewerkt. Vorige maand nog drong minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders er bij de Indiase autoriteiten op aan om vaart te maken met een terugkeer van de kleuter.

Donderdag 25 mei is de internationale dag voor het vermiste kind. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij vermiste en ontvoerde kinderen.

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Amber Alert voortaan ook via Facebook
Amber Alert deze zomer ook in Luxemburg
ANP
Limburgse oprichter Amber Alert vreest voor voortbestaan
Amber Alert voortaan ook regionaal
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen