Overslaan en naar de inhoud gaan

Succesvol jaar voor Beeks bedrijf Amber Alert

Geplaatst opwoensdag 24 mei 2017 - 10:18

Het van origine Beekse bedrijf Amber Alert heeft afgelopen jaar van de 23 uitgegeven alerts voor vermiste kinderen, 22 kinderen ongedeerd teruggevonden.

Het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen heeft daarmee een succesvol 2016 gehad.

Binnen een maand
Van de 22 verdwijningen werden er 21 binnen een maand opgelost. Amber Alert-oprichter Frank Hoen noemt die cijfers een mooi resultaat. “Jaarlijks zijn er in Nederland ongeveer 20.000 kindervermissingen. Een heel klein deel belandt in gevaarlijke tot levensgevaarlijke situaties. Die kinderverdwijningen vergen een alert dat de bevolking snel en massaal op de uitkijk zet. Onze aanpak blijft onveranderd succesvol.”

Aanpak
Vermist Kind Alert wordt verstuurd als de politie direct gevaar voor het verdwenen kind heeft geconstateerd. Amber Alert zet dan direct delen van het alarmsysteem in en de opsporingsberichten worden vestuurd in de regio waar het kind verdween; zo nodig zelfs in heel Nederland of over de grens.

Internationaal
Amber Alert wordt ook bij internationale kindvermissingen ingezet. Vorig jarig werd één van de 23 Vermist Kind Alerts door de politie opgeschaald naar een Amber Alert met internationale reikwijdte. Het slachtoffertje, de toen tweejarige Insiya, was met grof geweld ontvoerd. Alleen deze geruchtmakende ontvoering is nog niet opgelost, maar daar wordt aan gewerkt. Vorige maand nog drong minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders er bij de Indiase autoriteiten op aan om vaart te maken met een terugkeer van de kleuter.

Donderdag 25 mei is de internationale dag voor het vermiste kind. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij vermiste en ontvoerde kinderen.

Gaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Amber Alert voortaan ook via Facebook
Amber Alert deze zomer ook in Luxemburg
ANP
Limburgse oprichter Amber Alert vreest voor voortbestaan
Amber Alert voortaan ook regionaal
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen