Overslaan en naar de inhoud gaan

Succes VDL-Nedcar verbaast Maxime Verhagen

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 18:51

Oud-minister Maxime Verhagen had niet durven dromen dat de komst van VDL naar Born zo'n succes zou worden.

Dat zei Verhagen in het L1-programma AvondGasten. Hij reageerde daar op de kwartaalcijfers van de autobouwer. Verhagen was als minister van Economische Zaken nauw betrokken bij de overname van Nedcar door VDL. Tegenwoordig is hij adviseur bij VDL.

Omzet gestegen
VDL-Nedcar maakte woensdag bekend dat de omzet in het eerste kwartaal van 2016 is gestegen naar 319 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was de omzet nog 224 miljoen.

Wim van der Leegte
Volgens Verhagen komt dat vooral door de kwaliteiten van de medewerkers van NedCar en Wim van der Leegte, topman van VDL. De oud-minister prijst Van der Leegte voor zijn lef en ondernemerschap.

Baantjes
Maxime
Verhagen is tegenwoordig voorzitter van Bouwend Nederland, namens de provincie commissaris bij de Chemelot Campus en adviseur en ambassadeur voor de provincie Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VDL Nedcar is in gesprek met tweede opdrachtgever
VDL Nedcar heeft interesse in Tesla-productie
Directie VDL Nedcar in Born past werkrooster aan
VDL-baas geëerd voor staat van dienst in bedrijfsleven
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen