Overslaan en naar de inhoud gaan

Succes VDL-Nedcar verbaast Maxime Verhagen

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 18:51

Oud-minister Maxime Verhagen had niet durven dromen dat de komst van VDL naar Born zo'n succes zou worden.

Dat zei Verhagen in het L1-programma AvondGasten. Hij reageerde daar op de kwartaalcijfers van de autobouwer. Verhagen was als minister van Economische Zaken nauw betrokken bij de overname van Nedcar door VDL. Tegenwoordig is hij adviseur bij VDL.

Omzet gestegen
VDL-Nedcar maakte woensdag bekend dat de omzet in het eerste kwartaal van 2016 is gestegen naar 319 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was de omzet nog 224 miljoen.

Wim van der Leegte
Volgens Verhagen komt dat vooral door de kwaliteiten van de medewerkers van NedCar en Wim van der Leegte, topman van VDL. De oud-minister prijst Van der Leegte voor zijn lef en ondernemerschap.

Baantjes
Maxime
Verhagen is tegenwoordig voorzitter van Bouwend Nederland, namens de provincie commissaris bij de Chemelot Campus en adviseur en ambassadeur voor de provincie Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VDL Nedcar is in gesprek met tweede opdrachtgever
VDL Nedcar heeft interesse in Tesla-productie
Directie VDL Nedcar in Born past werkrooster aan
VDL-baas geëerd voor staat van dienst in bedrijfsleven
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen