Overslaan en naar de inhoud gaan

Succes van Lewis Hamilton verveelt Max Verstappen

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 9:58

Het wordt volgens Max Verstappen hoog tijd dat de Formule 1 in 2020 een nieuwe wereldkampioen krijgt.

"Het begint een beetje te vervelen dat Lewis Hamilton steeds wint", zei de Limburger aan de vooravond van de Grand Prix van Braziliƫ komend weekeinde. "Voor de sport zou het goed zijn als de opkomende jonge coureurs het gaan overnemen."

Van de troon stoten
De Limburger van Red Bull hoopt dat hij en Ferrari-coureur Charles Leclerc volgend jaar voor de titel strijden en Hamilton van de troon stoten. De Brit veroverde dit jaar voor de zesde keer de wereldtitel.

"Lewis wordt een jaartje ouder, dus hij zal een keer stoppen. Eerlijk gezegd zal het meer aan Mercedes liggen dan aan Hamilton. Als dat team weer een dominante auto bouwt, dan zal Lewis blijven winnen."

Veelbelovend
Dus is het zaak dat Red Bull in 2020 met een auto komt die beter en sneller is, meent Verstappen. "Dit jaar was een doorbraak voor onze motorleverancier Honda. Ik denk dat we op de goede weg zijn. In motorisch vermogen doen we bijna niet meer onder voor Mercedes, dus het ziet er voor volgend jaar veelbelovend uit", sprak de Limburger op de bijeenkomst waar hij het Nederlandse bedrijf CarNext.com als nieuwe persoonlijke sponsor presenteerde.

Geen overstap
Verstappen, dit jaar goed voor twee grand-prixzeges (Duitsland en Oostenrijk), liet doorschemeren dat een overstap naar Mercedes of Ferrari niet aan de orde is, ondanks speculaties in de media. "Ik voel me heel gelukkig bij Red Bull en wil echt winnen met dit team. Ik voel me thuis en zeer gewaardeerd bij Red Bull en dat is heel belangrijk voor een coureur."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen