Overslaan en naar de inhoud gaan

'Succes Flikken Maastricht te danken aan Maastrichtenaren'

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 16:35

De tv-serie Flikken Maastricht is vanaf vrijdagavond weer terug op de buis. De cast en crew streek, ondanks de coronacrisis, ook voor het vijftiende seizoen van de langstlopende dramaserie van ons land weer neer in Maastricht en omgeving.

Acteur Sergio IJssel speelt al sinds het eerste seizoen de rol van agent Romeo Sanders. "Ik denk dat de grootste verdienste van de serie is, dat het al zo lang kan doorgaan vanwege de mensen van Maastricht. De serie maken we echt samen met de Maastrichtenaren."

'Serie maken we samen met Maastrichtenaren'
Hij zegt dat overal waar de cast en crew van de politieserie komen, mensen altijd willen meewerken. "Limburgers zijn echt hartelijk en blij dat wij komen filmen". Al is het wow-effect na zoveel seizoenen wel verdwenen. "In seizoen vijftien was het meer: daar heb je ze weer", vertelt hij lachend.

Beluister het hele interview met de Flikken Maastricht-acteur:

Hij vindt Maastricht een prachtige stad om te zien, maar ook om in te filmen. De acteur kwam in vijftien seizoenen op veel plekken. "Van de ENCI, Jekervallei tot de steengroeves. Het zijn prachtige locaties om te filmen. Het voelt een beetje buitenlands aan en niet echt Hollands."

Agent Romeo uit serie geschreven?
Angela Schijf, die in de serie rechercheur Eva van Dongen speelt, liet zich vrijdag ontvallen dat in het nieuwe seizoen afscheid wordt genomen van een vast personage. Of na vijftien seizoenen daarmee het doek gaat vallen voor agent Romeo? "Nou, misschien. Wie dat gaat zijn, daar kan ik nog niks over zeggen", vertelt IJssel.

Filmen tijdens coronacrisis
De acteur is blij dat de serie, ondanks alle coronamaatregelen, kon worden opgenomen. "Ik ben 16 keer getest. Dus mijn neusholtes zijn behoorlijk aangetast", lacht hij. "Vervelend, maar wel noodzakelijk om door te blijven werken."

Lees ook: Teken van Verdienste voor Flikken Maastricht

Het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht is vrijdagavond om 20:35 uur te zien op NPO 1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen