Overslaan en naar de inhoud gaan

'Succes Flikken Maastricht te danken aan Maastrichtenaren'

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 16:35

De tv-serie Flikken Maastricht is vanaf vrijdagavond weer terug op de buis. De cast en crew streek, ondanks de coronacrisis, ook voor het vijftiende seizoen van de langstlopende dramaserie van ons land weer neer in Maastricht en omgeving.

Acteur Sergio IJssel speelt al sinds het eerste seizoen de rol van agent Romeo Sanders. "Ik denk dat de grootste verdienste van de serie is, dat het al zo lang kan doorgaan vanwege de mensen van Maastricht. De serie maken we echt samen met de Maastrichtenaren."

'Serie maken we samen met Maastrichtenaren'
Hij zegt dat overal waar de cast en crew van de politieserie komen, mensen altijd willen meewerken. "Limburgers zijn echt hartelijk en blij dat wij komen filmen". Al is het wow-effect na zoveel seizoenen wel verdwenen. "In seizoen vijftien was het meer: daar heb je ze weer", vertelt hij lachend.

Beluister het hele interview met de Flikken Maastricht-acteur:

Hij vindt Maastricht een prachtige stad om te zien, maar ook om in te filmen. De acteur kwam in vijftien seizoenen op veel plekken. "Van de ENCI, Jekervallei tot de steengroeves. Het zijn prachtige locaties om te filmen. Het voelt een beetje buitenlands aan en niet echt Hollands."

Agent Romeo uit serie geschreven?
Angela Schijf, die in de serie rechercheur Eva van Dongen speelt, liet zich vrijdag ontvallen dat in het nieuwe seizoen afscheid wordt genomen van een vast personage. Of na vijftien seizoenen daarmee het doek gaat vallen voor agent Romeo? "Nou, misschien. Wie dat gaat zijn, daar kan ik nog niks over zeggen", vertelt IJssel.

Filmen tijdens coronacrisis
De acteur is blij dat de serie, ondanks alle coronamaatregelen, kon worden opgenomen. "Ik ben 16 keer getest. Dus mijn neusholtes zijn behoorlijk aangetast", lacht hij. "Vervelend, maar wel noodzakelijk om door te blijven werken."

Lees ook: Teken van Verdienste voor Flikken Maastricht

Het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht is vrijdagavond om 20:35 uur te zien op NPO 1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen