Overslaan en naar de inhoud gaan

'Succes Flikken Maastricht te danken aan Maastrichtenaren'

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 16:35

De tv-serie Flikken Maastricht is vanaf vrijdagavond weer terug op de buis. De cast en crew streek, ondanks de coronacrisis, ook voor het vijftiende seizoen van de langstlopende dramaserie van ons land weer neer in Maastricht en omgeving.

Acteur Sergio IJssel speelt al sinds het eerste seizoen de rol van agent Romeo Sanders. "Ik denk dat de grootste verdienste van de serie is, dat het al zo lang kan doorgaan vanwege de mensen van Maastricht. De serie maken we echt samen met de Maastrichtenaren."

'Serie maken we samen met Maastrichtenaren'
Hij zegt dat overal waar de cast en crew van de politieserie komen, mensen altijd willen meewerken. "Limburgers zijn echt hartelijk en blij dat wij komen filmen". Al is het wow-effect na zoveel seizoenen wel verdwenen. "In seizoen vijftien was het meer: daar heb je ze weer", vertelt hij lachend.

Beluister het hele interview met de Flikken Maastricht-acteur:

Hij vindt Maastricht een prachtige stad om te zien, maar ook om in te filmen. De acteur kwam in vijftien seizoenen op veel plekken. "Van de ENCI, Jekervallei tot de steengroeves. Het zijn prachtige locaties om te filmen. Het voelt een beetje buitenlands aan en niet echt Hollands."

Agent Romeo uit serie geschreven?
Angela Schijf, die in de serie rechercheur Eva van Dongen speelt, liet zich vrijdag ontvallen dat in het nieuwe seizoen afscheid wordt genomen van een vast personage. Of na vijftien seizoenen daarmee het doek gaat vallen voor agent Romeo? "Nou, misschien. Wie dat gaat zijn, daar kan ik nog niks over zeggen", vertelt IJssel.

Filmen tijdens coronacrisis
De acteur is blij dat de serie, ondanks alle coronamaatregelen, kon worden opgenomen. "Ik ben 16 keer getest. Dus mijn neusholtes zijn behoorlijk aangetast", lacht hij. "Vervelend, maar wel noodzakelijk om door te blijven werken."

Lees ook: Teken van Verdienste voor Flikken Maastricht

Het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht is vrijdagavond om 20:35 uur te zien op NPO 1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen