Overslaan en naar de inhoud gaan

Succes André Rieu verklaard in boek

Geplaatst opdinsdag 12 mei 2015 - 7:40

Drie wetenschappers van de Universiteit Maastricht deden onderzoek naar het succes van violist André Rieu. De resultaten zijn verwerkt in een boek.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. 'Rieu, maestro zonder grenzen', zoals het boek heet, verschijnt op 22 mei.

McDonald's
Volgens cultuurwetenschapper Peter Peters speelt herkenning een grote rol bij het succes van de Maastrichtse stehgeiger. "Niet alleen gebruikt Rieu herkenbare nummers, zijn optredens hebben ook altijd dezelfde opbouw. Vergelijk het met een hamburger bij McDonald's. Die smaakt overal hetzelfde en mensen herkennen en waarderen dat."

Nieuwsgierig
Peters zegt in het AD dat Rieu zelf nieuwsgierig was naar waar de wetenschappers mee zouden komen. De auteurs van het boek kregen toegang achter de schermen, gingen naar concerten en spraken met orkestleden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

boekcover ruger 357 ira limburg
Live: boekpresentatie over aanslag in Roermond
André Rieu geïrriteerd bij presentatie boek
Kamervragen en stille tocht na dierproeven Maastricht
Bestuursvoorzitter UM blij met Wetenschapsvisie 2025
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen