Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Subsidiepot voor innovatie landbouw nu al leeg

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 5:55

De 700.000 euro subsidie die de provincie dit jaar heeft uitgetrokken voor innovaties in de agrarische sector, is al bijna leeg.

Dat zegt Frans Broeders van Liof. De ontwikkelingsmaatschappij is verantwoordelijk voor de verstrekking van de subsidie.

Things
Volgens Broeders hebben zich veel bedrijven gemeld. Het geld is onder meer bedoeld voor bedrijven die bezig zijn met robotisering, of die hun bedrijf intern of extern willen laten communiceren via the internet of things.

Extra middelen
In totaal heeft de provincie voor de komende drie jaren 2,1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dat de pot voor dit jaar al leeg is, wil niet zeggen dat nieuwe innovatieve ideeën nu buiten de boot vallen. "Integendeel. Door het succes en de vele innovaties, gaan we naar extra middelen zoeken. Want het gaat om de kwaliteit van de innovaties."

Kennisplatform
Een mogelijkheid is volgens de fondsbeheerder om subsidies al naar voren te halen. "Dat geld is van groot belang om als regio in de top te blijven meedraaien", zegt Broeders. Ook hebben het Liof en de provincie Limburg een kennisplatform in het leven geroepen. Via kiempunt-limburg.nl moeten innovatieve ondernemers met elkaar in contact komen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen