Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Subsidiepot voor innovatie landbouw nu al leeg

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 5:55

De 700.000 euro subsidie die de provincie dit jaar heeft uitgetrokken voor innovaties in de agrarische sector, is al bijna leeg.

Dat zegt Frans Broeders van Liof. De ontwikkelingsmaatschappij is verantwoordelijk voor de verstrekking van de subsidie.

Things
Volgens Broeders hebben zich veel bedrijven gemeld. Het geld is onder meer bedoeld voor bedrijven die bezig zijn met robotisering, of die hun bedrijf intern of extern willen laten communiceren via the internet of things.

Extra middelen
In totaal heeft de provincie voor de komende drie jaren 2,1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dat de pot voor dit jaar al leeg is, wil niet zeggen dat nieuwe innovatieve ideeën nu buiten de boot vallen. "Integendeel. Door het succes en de vele innovaties, gaan we naar extra middelen zoeken. Want het gaat om de kwaliteit van de innovaties."

Kennisplatform
Een mogelijkheid is volgens de fondsbeheerder om subsidies al naar voren te halen. "Dat geld is van groot belang om als regio in de top te blijven meedraaien", zegt Broeders. Ook hebben het Liof en de provincie Limburg een kennisplatform in het leven geroepen. Via kiempunt-limburg.nl moeten innovatieve ondernemers met elkaar in contact komen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen