Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Subsidiepot voor innovatie landbouw nu al leeg

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 5:55

De 700.000 euro subsidie die de provincie dit jaar heeft uitgetrokken voor innovaties in de agrarische sector, is al bijna leeg.

Dat zegt Frans Broeders van Liof. De ontwikkelingsmaatschappij is verantwoordelijk voor de verstrekking van de subsidie.

Things
Volgens Broeders hebben zich veel bedrijven gemeld. Het geld is onder meer bedoeld voor bedrijven die bezig zijn met robotisering, of die hun bedrijf intern of extern willen laten communiceren via the internet of things.

Extra middelen
In totaal heeft de provincie voor de komende drie jaren 2,1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dat de pot voor dit jaar al leeg is, wil niet zeggen dat nieuwe innovatieve ideeën nu buiten de boot vallen. "Integendeel. Door het succes en de vele innovaties, gaan we naar extra middelen zoeken. Want het gaat om de kwaliteit van de innovaties."

Kennisplatform
Een mogelijkheid is volgens de fondsbeheerder om subsidies al naar voren te halen. "Dat geld is van groot belang om als regio in de top te blijven meedraaien", zegt Broeders. Ook hebben het Liof en de provincie Limburg een kennisplatform in het leven geroepen. Via kiempunt-limburg.nl moeten innovatieve ondernemers met elkaar in contact komen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen