Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidiepot voor bomenplan provincie geopend

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 15:49

De subsidieregeling van de provincie voor één miljoen bomen in Limburg is dinsdag opengesteld.

Het gaat voorlopig om een bedrag van 1 miljoen euro voor de komende drie jaar.

Voorwaarden
Inwoners van Limburg komen zelf niet in aanmerking voor de subsidieregeling. Wel kunnen zij in samenwerking met gemeenten of andere terreinbeheerders een aanvraag indienen. Als voorwaarden stelt de provincie dat er minstens honderd bomen van verschillende inheemse soorten worden geplant en dat die besteld worden bij kwekerijen in Limburg. Bovendien moeten de bomen minstens 30 jaar worden onderhouden.

Enthousiasme
Gedeputeerde Hubert Mackus denkt dat het haalbaar is om in 2023 een miljoen bomen in Limburg te hebben geplant. Hij zei eerder dat er veel enthousiasme is over het plan. "De regeling is eenvoudig van opzet. Daarmee willen we ruimte bieden aan de veelheid van initiatieven. En wie het eerst komt, die het eerst maalt."

Lees ook: Mackus: 'Eén miljoen bomen al mogelijk in 2023'

Groen en gezond
Doel van het bomenplan is het groener maken van het landschap. Bomen brengen daarnaast verkoeling bij hitte en nemen meer CO2 op. Dat leidt weer tot meer gezonde lucht, en is dus goed voor het klimaat, aldus de redenering.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen