Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Subsidie voor test vroegtijdig ontdekken Alzheimer

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 13:23

Het provinciebestuur geeft ruim 165.000 euro subsidie aan een project om een test te ontwikkelen om vroegtijdig de ziekte van Alzheimer te kunnen ontdekken.

Het project heet 'Herinneringen' en is een initiatief van de Universiteit Maastricht en het in 2015 opgerichte instituut ToxGenSolutions. Er wordt samengewerkt met partners uit Vlaanderen.

Voordelen
VVD-gedeputeerde Twan Beurskens noemt onderzoek naar Alzheimer belangrijk omdat het om een vreselijke ziekte gaat waar veel mensen aan lijden. "Door onze co-financiering kan er hoogwaardig onderzoek worden gedaan. Dat levert op termijn voordelen op voor patiënten. Ook kan de Brightlands Maastricht Health Campus zich er nationaal en internationaal mee profileren", aldus Beurskens.

Prototype
Als Alzheimer in een vroeg stadium wordt ontdekt, kan eerder met behandeling ervan worden begonnen.
Daardoor kan de achteruitgang uitgesteld, vertraagd of misschien zelfs stopgezet kan worden. De verwachting is dat het project eind 2020 is afgerond en er een prototype voor een Alzheimer-test klaar is. Vervolgens moet dan een commercieel bedrijf worden gevonden om het product op de markt te brengen.

Het Alzheimer-project kost in totaal bijna 2,5 miljoen euro. Begin dit jaar stelde Europa al 800.000 euro subsidie beschikbaar uit het potje voor interregionale samenwerking.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen