Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Subsidie voor test vroegtijdig ontdekken Alzheimer

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 13:23

Het provinciebestuur geeft ruim 165.000 euro subsidie aan een project om een test te ontwikkelen om vroegtijdig de ziekte van Alzheimer te kunnen ontdekken.

Het project heet 'Herinneringen' en is een initiatief van de Universiteit Maastricht en het in 2015 opgerichte instituut ToxGenSolutions. Er wordt samengewerkt met partners uit Vlaanderen.

Voordelen
VVD-gedeputeerde Twan Beurskens noemt onderzoek naar Alzheimer belangrijk omdat het om een vreselijke ziekte gaat waar veel mensen aan lijden. "Door onze co-financiering kan er hoogwaardig onderzoek worden gedaan. Dat levert op termijn voordelen op voor patiënten. Ook kan de Brightlands Maastricht Health Campus zich er nationaal en internationaal mee profileren", aldus Beurskens.

Prototype
Als Alzheimer in een vroeg stadium wordt ontdekt, kan eerder met behandeling ervan worden begonnen.
Daardoor kan de achteruitgang uitgesteld, vertraagd of misschien zelfs stopgezet kan worden. De verwachting is dat het project eind 2020 is afgerond en er een prototype voor een Alzheimer-test klaar is. Vervolgens moet dan een commercieel bedrijf worden gevonden om het product op de markt te brengen.

Het Alzheimer-project kost in totaal bijna 2,5 miljoen euro. Begin dit jaar stelde Europa al 800.000 euro subsidie beschikbaar uit het potje voor interregionale samenwerking.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen