Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidie voor test vroegtijdig ontdekken Alzheimer

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 13:23

Het provinciebestuur geeft ruim 165.000 euro subsidie aan een project om een test te ontwikkelen om vroegtijdig de ziekte van Alzheimer te kunnen ontdekken.

Het project heet 'Herinneringen' en is een initiatief van de Universiteit Maastricht en het in 2015 opgerichte instituut ToxGenSolutions. Er wordt samengewerkt met partners uit Vlaanderen.

Voordelen
VVD-gedeputeerde Twan Beurskens noemt onderzoek naar Alzheimer belangrijk omdat het om een vreselijke ziekte gaat waar veel mensen aan lijden. "Door onze co-financiering kan er hoogwaardig onderzoek worden gedaan. Dat levert op termijn voordelen op voor patiënten. Ook kan de Brightlands Maastricht Health Campus zich er nationaal en internationaal mee profileren", aldus Beurskens.

Prototype
Als Alzheimer in een vroeg stadium wordt ontdekt, kan eerder met behandeling ervan worden begonnen.
Daardoor kan de achteruitgang uitgesteld, vertraagd of misschien zelfs stopgezet kan worden. De verwachting is dat het project eind 2020 is afgerond en er een prototype voor een Alzheimer-test klaar is. Vervolgens moet dan een commercieel bedrijf worden gevonden om het product op de markt te brengen.

Het Alzheimer-project kost in totaal bijna 2,5 miljoen euro. Begin dit jaar stelde Europa al 800.000 euro subsidie beschikbaar uit het potje voor interregionale samenwerking.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen