Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidie voor betere gezondheid en werkgelegendheid Euregio

Geplaatst opdonderdag 23 augustus 2018 - 12:42

De provincie geeft ruim 150.000 euro subsidie aan een grensoverschrijdend project om de achterstanden op het gebied van gezondheid en deelname aan het arbeidsproces weg te werken.

Het is de bedoeling dat er een netwerk komt van alle betrokken instanties en overheden in de grensregio met België en Duitsland.

De provincie Limburg probeert via de sociale agenda bij te dragen aan een betere gezondheid van haar inwoners en meer mensen aan het werk te krijgen.

Achterloper
Limburg loopt op die gebieden achter. Maar volgens SP-gedeputeerde Marleen van
Rijnsbergen bestaan in de grensregio dezelfde problemen. "Het is dan ook een logische stap om de gehele Euregio Maas-Rijn te betrekken bij het verbeteren van de gezondheidssituatie", aldus de gedeputeerde.

Het euregionale project loopt tot 1 januari 2020.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen