Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidie uit stimuleringsfonds voor ZO-NWS en Omroep Venlo

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 6:00

De Limburgse lokale omroepen ZO-NWS en Omroep Venlo doen mee aan een pilot van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

De omroepen kunnen door de deelname aan die pilot, gericht op de professionalisering van lokale omroepen, rekenen op een aardige subsidie.

Bijschrijven
Streekomroep ZO-NWS, actief in Beekdaelen en Brunssum, mag 118.800 euro bijschrijven. In het geval van Omroep Venlo gaat het zelfs om 184.712 euro. In totaal is er 2,85 miljoen aan subsidiegeld over twintig Nederlandse lokale omroepen verdeeld.

Verlenging
Dat geld wordt beschikbaar gesteld door de minister Arie Slob. 53 omroepen hadden een aanvraag ingediend. De pilot loopt van 1 maart 2020 tot 28 februari 2021. De pilot kan met een jaar verlengd worden wanneer een omroep aan bepaalde voorwaarden voldoet. In dat geval krijgt zo'n omroep ook opnieuw een subsidiebedrag.

Capaciteit en kwaliteit
Met de regeling moet de personeelscapaciteit én kwaliteit van lokale publieke omroepen verhoogd worden. Naast het verbeteren van de lokale journalistiek wil het Stimuleringsfonds via de pilot ook gegevens verzamelen die inzichtelijk moeten maken tegen welke kosten en onder welke omstandigheden de omroepen goed werk kunnen leveren.

Kerstcadeau
De hoofdredacteur van ZO-NWS, Twan Senden, laat op de website van de omroep weten erg blij te zijn met de toegekende subsidie. "Een mooier kerstcadeau kun je als lokale media-instelling bijna niet krijgen. We kunnen eindelijk gaan bewijzen dat voor goede lokale journalistiek meer middelen nodig zijn."

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen