Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidie uit stimuleringsfonds voor ZO-NWS en Omroep Venlo

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 6:00

De Limburgse lokale omroepen ZO-NWS en Omroep Venlo doen mee aan een pilot van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

De omroepen kunnen door de deelname aan die pilot, gericht op de professionalisering van lokale omroepen, rekenen op een aardige subsidie.

Bijschrijven
Streekomroep ZO-NWS, actief in Beekdaelen en Brunssum, mag 118.800 euro bijschrijven. In het geval van Omroep Venlo gaat het zelfs om 184.712 euro. In totaal is er 2,85 miljoen aan subsidiegeld over twintig Nederlandse lokale omroepen verdeeld.

Verlenging
Dat geld wordt beschikbaar gesteld door de minister Arie Slob. 53 omroepen hadden een aanvraag ingediend. De pilot loopt van 1 maart 2020 tot 28 februari 2021. De pilot kan met een jaar verlengd worden wanneer een omroep aan bepaalde voorwaarden voldoet. In dat geval krijgt zo'n omroep ook opnieuw een subsidiebedrag.

Capaciteit en kwaliteit
Met de regeling moet de personeelscapaciteit én kwaliteit van lokale publieke omroepen verhoogd worden. Naast het verbeteren van de lokale journalistiek wil het Stimuleringsfonds via de pilot ook gegevens verzamelen die inzichtelijk moeten maken tegen welke kosten en onder welke omstandigheden de omroepen goed werk kunnen leveren.

Kerstcadeau
De hoofdredacteur van ZO-NWS, Twan Senden, laat op de website van de omroep weten erg blij te zijn met de toegekende subsidie. "Een mooier kerstcadeau kun je als lokale media-instelling bijna niet krijgen. We kunnen eindelijk gaan bewijzen dat voor goede lokale journalistiek meer middelen nodig zijn."

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen