Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidie designstoel roept vragen op bij politiek

Geplaatst opdinsdag 19 december 2017 - 11:37

GroenLinks en de Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement zetten grote vraagtekens bij een provinciale subsidie van 165.000 euro aan meubelproducent Leolux in Venlo.

De subsidie is bedoeld voor de productie van een honderd procent Limburgse designstoel.

Limburgs leer
Dat wil zeggen dat de stoel is gemaakt van materiaal uit Limburg, zoals leer van de Limburgse
limousinkoeien. Ook de ontwerper komt uit Limburg.

Lees ook: Ophef over subsidie voor stoel van Limburgs koeienleer

Aanwijzingen
De twee oppositiepartijen vragen zich in schriftelijke vragen af waarom
Leolux niet de kosten helemaal zelf kan betalen en welke aanwijzingen er zijn dat ze dan van niet-Limburgse leveranciers gebruik zouden maken.

Staatssteun
Ook willen GroenLinks en Partij voor de Dieren weten of de subsidie niet in strijd is met de Europese regels voor staatssteun en wat nu zo duurzaam is aan de stoel.
Verder zijn ze nieuwsgierig of de provincie zelf ook een of meer exemplaren van de stoel krijgt als die klaar is 'en waar die zullen worden neergezet'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen